ADVERTISEMENT
News

Viorica Dăncilă, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Premierul ar urma să-l dea afară pe Darius Vâlcov din Guvern

Autori: Alexandra Chivu, Mirela Apostol | 03.05.2019 | 22:44
Viorica Dăncilă, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a pregătit o nouă lovitură pentru Liviu Drangnea. Mai exact, prim-ministrul pregătește demiterea șefei ANAF, Mihaela Triculescu, care stă sub aripa lui Darius Vâlcov, unul dintre apropiații liderului PSD.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a pregătit o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea

De altfel, acțiunea ar reprezenta primul pas pentru îndepărtatea lui Vâlcov din Guvern. Potrivit adevărul.ro, Dăncilă a dat-o afară și pe Anca Alexandrescu, apropiata lui Dragnea la Palatul Victoriei. Conform sursei menționate mai sus, premierul dorește înlăturarea lui Vâlcov pentru a reduce din influența directă pe care Dragnea o are în Executiv, el fiind unul dintre oamenii care îi raportează direct șefului PSD tot ce se întâmplă la Palatul Victoria.

Mai mult, premierul are și un sprijin în luptă. Este vorba de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care împărtășește dorința Vioricăi Dăncilă, dorindu-l pe Vâlcov plecat, pe motiv că îi ”calcă în picioare” autoritatea de ministru. Într-un interviu, Dăncilă a explicat că a greșit în privința Ordonanței 114, ce a fost „sculptura” lui Darius Vâlcov.

ADVERTISEMENT
Viorica Dăncilă, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Premierul ar urma să-l dea afară pe Darius Vâlcov din Guvern
Prim-ministrul pregătește demiterea șefei ANAF, Mihaela Triculescu,

Premierul regretă existența Ordonanței 114, opera lui Vâlcov

„Pe probleme economice, Darius Vâlcov este bine pregătit. Este un om care char ştie economie. Dar asta nu înseamnă că toate măsurile pe probleme economice poartă amprenta lui Darius. Legat de ordonanţa 114, eu am recunoscut că s-a făcut o greşeală. Drept dovadă am spus că trebuie să avem flexibilitate să purtăm dialog, astfel încât să putem să reglementăm ceea ce a fost greşit”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Premierul ar urma să-l dea afară pe Darius Vâlcov din Guvern
Acțiunea ar reprezenta primul pas pentru îndepărtatea lui Vâlcov din Guvern

De menționat este că Mihaela Triculescu a fost impusă la șefia ANAF peste decizia ministrul de Finanțe, deși CV-ul nu o recomandă, demonstrându-i lipsa de experiență pentru funcția pe care o ocupă. Documentul cu care se prezintă în lume este sărăcăcios și arată că se pricepe să fie cel mult contabil, lipsind cu desârșire și competențele care explică de ce a fost aleasă pentru un post att de important.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!