Viorica Dăncilă, distrusă de un europarlamentar britanic: „Mai bine celebrăm succesul Simonei Halep la Wimbledon decât președinția României la Consiliul UE”

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
17/07/2019, 14:33
Viorica Dăncilă, distrusă de un europarlamentar britanic: „Mai bine celebrăm succesul Simonei Halep la Wimbledon decât președinția României la Consiliul UE”
Un parlamentar european i-a cerut Vioricăi Dăncilă să celebreze succesul Simonei Halep decât cel al președinției României la Consiliul UE *foto: facebook MTS

Viorica Dăncilă a ținut un discurs în plenul Parlamentului European, cu ocazia terminării mandatului României în fruntea Consiliului UE. Unul dintre cele mai aprige discursuri împotriva „realizărilor” României la conducerea instituției europene a aparținut unui europarlamentar britanic, cel care a ținut mai degrabă să o felicite pe Simona Halep decât pe liderul Guvernului român.

Un europarlamentar britanic o critică pe Viorica Dăncilă și o laudă pe Simona Halep

Astfel, Jake Pugh a spus răspicat că mai bine ar fi să sărbătorim pe Simona Halep decât eforturile președinției române la conducerea Uniunii Europene: „În contextul încheierii preşedinţiei României aş dori să o felicit în mod special pe Simona Halep pentru performanţa uimitoare de la Wimbledon de sâmbătă. A fost o demonstraţie de calm, forţă şi precizie şi, cel mai important, ea a inspirat poate milioane de fete la ea acasă şi în străinătate să facă mai mult sport”, a spus Pugh.

„Desigur, mândria colectivă a României pentru această performanţă sportivă e o expresie clară a identităţii şi a naţiunii, vă rog să notaţi că nu am zis naţionalism, ci naţiune. Creşterea economică în UE e la cel mai jos nivel din ultimii trei ani, şomajul tinerilor în România e 16%, 20% în Franţa, 30% în Italia şi Spania, 40% în Grecia. Generaţii întregi de tineri sunt sacrificate pe altarul Uniunii Europene! În al doilea rând, dezvoltarea de către UE a propriei Armate, asta nu poate decât să îi încurajeze pe cei care vor să ne atace şi să subminzeze securitatea UE prin intermediul NATO. Aşadar, decât să celebrăm eforturile preşedinţiei române, mai bine să sărbătorim succesul Simonei Halep, simbol real al mândriei româneşi care aduce mult mai puţine prejudicii securităţii şi prosperităţii Europei”, a mai spus europarlamentarul român, potrivit digi24.ro.

Un parlamentar european i-a cerut Vioricăi Dăncilă să celebreze succesul Simonei Halep decât cel al președinției României la Consiliul UE
Un parlamentar european i-a cerut Vioricăi Dăncilă să celebreze succesul Simonei Halep decât cel al președinției României la Consiliul UE *foto: europa.eu

Premierul Viorica Dăncilă s-a lăudat în Parlamentul European cu realizările României la conducerea Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat marți bilanțul celor șase luni în care România a deținut președinția Consiliului UE. „România a demonstrat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări. Am dovedit că avem capacitatea de a contribui la valoarea adăugată. Avem 90 de dosare legislative finalizate și 2.500 de reuniuni organizate. Ne-am dorit să avem rezultate vizibile și durabile la care cetățenii să se poată raporta cu ușurință și claritate”, a spus prim-ministrul.

Dăncilă însă a avut parte de multe contestări. Unul dintre cei mai vocali europarlamentari a fost copreședintele grupului Verzilor, Philippe Lamberts, care i-a spus premierului activitatea pe care a avut-o în domeniul Justițiie: „E un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnaţi pentru corupţie şi să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghiţită de acest subiect”, a mai spus europarlamentarul belgian.

Închide ×