News

Viorica Dăncilă, planuri pentru un nou aeroport în România! Se va realiza în parteneriat public-privat

06.07.2019 | 19:06
Viorica Dancila planuri pentru un nou aeroport in Romania Se va realiza in parteneriat publicprivat

Premierul României, Viorica Dăncilă a anunțat toate planurile pentru un nou aeroport în România! Șefa Executivului a precizat că va avea, la sfârșitul săptămânii, o întâlnire cu investitori, pentru realizarea unui parteneriat public – privat, în vederea realizării unui aeroport între oraşele Galaţi, Brăila şi Focşani. Nu se oprește aici Dăncilă care a invitat mai mulți factori de decizie la o nouă rundă de negocieri peste alte două săptămâni.

Viorica Dăncilă, planuri pentru un nou aeroport în România!

„Avem mai multe soluții pentru acest aeroport, chiar duminică vom discuta și cu investitori străini pentru parteneriat public-privat. Avem în vedere și introducerea acestui aeroport într-o hotărâre de Guvern. Pe noi ne interesează ca acest proiect să devină cât mai repede realitate. Și facem o evaluare, astfel încât acest aeroport să poată fi reparat acest aeroport.

Înainte de a spune un lucru și de a promite ceva, eu cred că trebuie să vorbim despre lucrurile pe care le facem și pe urmă să venim cu detalii. Dacă spun că voi avea întâlnire duminică sau că am o întâlnire tot pentru aeroportul de la Galați peste două săptămâni, nu cred că cei care ne ascultă vor avea foarte multă încredere. De aceea, vreau ca după această întâlnire sau după întâlnirea de peste două săptămâni, să spunem că am găsit investitor.

Viorica Dăncilă, planuri pentru un nou aeroport în România! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă vrea ca aeroportul să fie construit cât mai repede posibil. Sursa foto + facebook

Se va realiza în parteneriat public-privat

Vreau și să începem toate formalitățile pentru a realiza acest aeroport”, a spus Dăncilă. Trebuie specificat că primul care a vorbit despre noul aeroport a fost ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a spus încă de la jumătatea lunii mai, în timpul unei vizite în judeţul Galaţi, că se va construi un aeroport între cele trei orașe. Atunci preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, i-a prezentat lui Cuc, concluziile studiului de oportunitate şi ale studiului privind evaluarea eficienţei traficului aerian pentru realizarea unui aeroport internaţional, dar şi posibilul amplasament al acestei investiţii.

Este vorba de un teren de 150 de hectare, situat între localităţile Smârdan, Braniştea şi Schela. Ministrul a declarat că aeroportul de la Galaţi ar fi o investiţie care va genera plusvaloare şi va ajuta mediul economic din toate judeţele limitrofe.