News

Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles, imediat după ședința de Guvern! Ce plan are premierul

03.06.2019 | 13:21
Viorica Dancila pleaca la Bruxelles imediat dupa sedinta de Guvern Ce plan are premierul
ADVERTISEMENT

Premierul, Viorica Dăncilă, a anunțat că va pleca la Bruxelles, imediat după ședința de Guvern, de luni. Șefa executivului va efectua o vizită de lucru în timpul căreia se va întâlni cu Donald Tusk, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, prim – vicepreședintele Comisiei Europene.

Viorica Dăncilă vrea să reia legăturile cu liderii europeni care au înghețat relații cu România

Premierul, Viorica Dăncilă a afirmat că imediat după pierderea alegerilor europarlamentare, din data de 26 mai și după condamnarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a avut discuții telefonice cu omologii săi din Spania și Portugalia. Ea a declarat că dorește să reia legăturile cu socialiștii europeni care, în timpul campaniei electrorale, au înghețat relațiile cu PSD, în urma atacului la justiție și a modificărilor care au fost aduse legilor din sistemul judiciar.

ADVERTISEMENT

“În această după-amiază voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale cărora le acordăm o atenție deosebită, în mandatul președinției noastre rotative. Împreună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, voi prezida, miercuri, Summit-ul Social Tripartit. În cursul zilei de joi, voi deschide o dezbatere cu privire la ce înseamnă Europa pentru europeni și mai ales ce schimbări putem aduce pentru a îmbunătați viața cetațenilor europeni. (…) De asemenea, voi continua dialogul constructiv cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans“, a declarat șefa PSD.

Dăncilă a fost întrebată de curând, de jurnaliști dacă a primit mesaje de la liderii europeni după ce fostul lider PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, timp de 3 ani și jumătatea. Premierul a răspuns prompt: ,,Nu am semnale, nu am discutat încă cu liderii europeni. Luni o să plec la Bruxelles şi o să am o întâlnire cu liderii europeni.”. Totodată, Dăncilă a ținut să adauge că dorește să discute cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene. ,,Luni şi marţi voi merge la Bruxelles, voi discuta cu Frans Timmermans, voi discuta cu liderii europeni. Am să sun omologii mei din Portugalia, din Spania, astfel încât să putem să reluăm relaţiile cu socialiştii europeni”. 

ADVERTISEMENT
Premierul pleacă azi după ședința de Guvern, la Bruxelles
Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles unde dorește să discute cu Frans Timmermans despre
reluarea legăturilor cu statele europene
Sursa foto: digi24.ro

Premierul, Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles astăzi, 3 iunie

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans i-a scris premierului la începutul lunii februarie și i-a spus că este dezamăgit de modificările care au fost aduse Legilor Justiției, la doar două zile după ce doi discutaseră pe tema privind condițiile de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), în cazul țării noastre.

Totodată, Timmermans a mai avut o discuție cu Viorica Dăncilă pe această temă și la jumătatea lunii martie când a ajuns în România pentru a primi titlul de Honoris Causa din partea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). După această discuție, cei doi au ajuns la o înțelegere în privința stadiului MCV care urmează să fie analizat de o comisie mixtă. Din această comisie vor face parte experți ai Guvernului, dar și ai Bruxelles-ului.

ADVERTISEMENT