News

Viorica Dăncilă, prima reacție după controlul DNA privind campania prezidențială: “Nu știu de anchetă! Nu m-am ocupat de partea financiară”

07.06.2020 | 20:19
Viorica Dancila prima reactie dupa controlul DNA privind campania prezidentiala Nu stiu de ancheta Nu mam ocupat de partea financiara
ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a afirmat că nu știe nimic de ancheta DNA privind achizițiile din campania electorală de anul trecut. Fostul prim-ministru al României susține că nu s-a ocupat de partea financiară și că responsabili sunt trezorierul și secretarul general al partidului.

Dăncilă, prima reacție după controlul DNA privind campania prezidențială: “Nu știu de anchetă!”

DNA ar fi cerut documente despre achizițiile realizate pentru alegerile prezidențiale de anul trecut. Viorica Dăncilă a reușit să ajungă în turul doi al prezidențialelor, însă Klaus Iohannis s-a impus clar.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a susținut că nu a fost înștiințată de existența unei anchete a DNA asupra partidului privind achizițiile din campania prezidențială, care, implicit, ar viza-o și pe ea. Fostul președinte PSD susține că nu s-a ocupat de partea financiară:

“Eu, personal, nu știu să existe nicio anchetă privind derularea campaniei prezidențiale a PSD. Vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculații, mulți oameni au venit cu acuzații nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de președinte, de partea financiară și de contracte.

ADVERTISEMENT

Toate au fost semnate de secretarul general și semnate de trezorierul partidului și cred că acești oameni nu au încălcat legea”, a spus Dăncilă pentru Mediafax.

“Am lăsat lucrurile în ordine, atunci când am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiară cred că s-a derulat corect”

Fostul premier a spus că a respectat legea și în momentul în care a plecat de la șefia PSD, a lăsat totul în ordine:

ADVERTISEMENT

“Într-adevăr, știu că există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin președintele partidului. Ca președinte de partid și premier, am respectat întodeauna legea. 

Am lăsat lucrurile în ordine, atunci când am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiară cred că s-a derulat corect. Acest lucru a fost confirmat și de faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a deblocat banii din subvenția cuvenită PSD.

ADVERTISEMENT

Știu că a existat și un control al Curții de Conturi și nu s-a găsit nimic”, a motivat Dăncilă pentru sursa citată.

 

ADVERTISEMENT