Viorica Dăncilă, primită cu huiduieli la Iași. Video: „Ne țineți în sărăcie!”

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
16/08/2019, 13:09
Viorica Dăncilă, primită cu huiduieli la Iași. Video: „Ne țineți în sărăcie!”
Viorica Dăncilă, primită de protestatari la Iași *foto: captură youtube

Viorica Dăncilă continuă turul de forță în nordul Moldovei. Premierul României și liderul PSD a ajuns la Iași, acolo unde are o întâlnire cu liderii locali ai partidului. Dăncilă a avut parte de o primire mai puțin plăcută pentru ea în capitala Moldovei. Ea a fost întâmpinată cu huiduieli din partea protestatarilor ieșeni, în drumul spre Castel, acolo unde are loc ședința Comitetului Executiv Județean al social-democraților.

Viorica Dăncilă, huiduită la Iași unde a mers la ședința filialei locale PSD

În momentul în care coloana oficială de mașini prin dreptul lor, un grup de protestatari a strigat „Hoților, la pușcărie!” După aceea, protestatarii au arborat un banner uriaș pe care stătea scris „PSD, atâta știe, să ne țină-n sărăcie!” Totodată, premierul României a fost întâmpinată cu urări de „bine”, precum „analfabeto” sau „la pușcărie cu voi”, anunță cei de la ziaruldeiasi.ro.

Recunoscută un fief al PSD-ului, zona Moldovei a început să le fugă de sub picioare social-democraților. Primul care a dat startul a fost chiar primarul Iașului, Mihai Chirica, cel care a fost ales pe listele PSD dar a preferat să se retragă din partid după OUG 13, ca formă de protest împotriva lui Liviu Dragnea. A urmat apoi protestul omului de afaceri, Ștefan Mandachi, proprietarul lanțului de fast-food Spartan, cel care a făcut primul metru de autostradă în Moldova.

Ce a discutat Viorica Dăncilă la Iași cu asociațiile civice locale

Dăncilă a venit la Iași atât din postura de premier cât și din cea de președinte al PSD. Premierul a discutat mai întâi cu reprezentanții asociațiilor civice care militează pentru construirea Autostrăzii Unirii, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

A urmat apoi întâlnirea cu liderii filialelor PSD din Moldova, unde Viorica Dăncilă urmează să caute sprijin pentru candidatura la alegerile prezidențiale din partea social-democraților. Dăncilă a fost contestată în interiorul partidului, inclusiv joi, când a fost prezentă la întâlnirea PSD Suceava de la Fălticeni.

Închide ×