News

Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României: ”Nu mă tem de o confruntare cu Kovesi”

Viorica Dăncilă visează să ajungă președintele României și nu se teme de o eventuală confruntare cu Laura Codruța Kovesi în 2024. Dăncilă nu crede că Laura Koveși ar fi un candidat potrivit.
17.06.2022 | 12:24
Viorica Dancila vrea sa fie presedintele Romaniei Nu ma tem de o confruntare cu Kovesi
Viorica Dăncilă e pregătită de o confruntare cu Koveși la prezidențiale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Actualul președinte al partidului NOI o așteaptă pe Laura Codruța Koveși în ”finala” alegerilor prezidențiale din 2024, potrivit Realitatea PLUS.

Viorica Dăncilă se pregătește de confruntare cu Kovesi

Mai mult, Dăncilă a „înțepat-o” pe Koveși, declarând că România are nevoie de un candidat empatic care să își iubească țara, profil care nu i se potrivește actualului procuror-șef european.

ADVERTISEMENT

”Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării, să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparține electoratului”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit Libertatea.

Fiecare trebuie să vină cu un program, vreau să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea”, a completat Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019, atunci când a obținut 33.91% din voturi. Marele învingător, Klaus Iohannis, a obținut 66.09% din totalul voturilor.

Între timp, Viorica Dăncilă a plecat după 26 de ani din PSD și a fondat partidul NOI. Dăncilă a plecat dezamăgită de alegerile făcute de social democrații conduși de Marel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

“Cred că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza.

Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt.

ADVERTISEMENT

De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ‘Națiune Oameni Împreună’ (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, declara Dăncilă în momentul în care s-a relansat în politică.

ADVERTISEMENT