News

Viorica Dăncilă pregătește o remaniere extinsă! Care sunt miniștri aflați pe făraș? „Lista neagră” a premierului

Autor: Eduard Nicolae Popa | 20.06.2019 | 18:13
Viorica Dăncilă pregătește o remaniere extinsă! Care sunt miniștri aflați pe făraș? „Lista neagră” a premierului
Viorica Dăncilă vrea o remaniere extinsă *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă așteaptă să fie reconfirmată drept președintele PSD, după congresul PSD care va avea loc la sfârșitul acestei luni. După aceea, o dată ce va fi sigură de sprijinul partidului său, premierul va recurge la o remaniere extinsă și va schimba din temelii guvernul, dându-i afară pe toți miniștrii în care nu are încredere sau care nu au performat.

Viorica Dăncilă va face o remaniere extinsă în cadrul Guvernului

„Dăncilă vrea remaniere imediat după Congres”, susțin sursele din PSD ale celor de la stiripesurse.ro. Singurii care pot fi siguri de posturile lor dintre cei numiți pe vremea lui Liviu Dragnea sunt ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Economiei, Eugen Teodorovici. Vestea privind remanierea extinsă a venit după votul privind moțiunea de cenzură și a provocat multă agitație în cadrul miniștrilor și membrilor Executivului Dăncilă. Aceștia nu știau dacă vor continua pe post și dacă este cazul să își programeze concedii sau nu.

„Lista neagră” privind remanierile extinse pe care o are Dăncilă se referă la următoarele ministere:

Turism
Transporturi
Agricultură
Comunicații
Interne
Educație
Externe (ALDE)
Energie (ALDE)

Viorica Dăncilă vrea o remaniere extinsă *foto: hepta.ro
Viorica Dăncilă vrea o remaniere extinsă *foto: hepta.ro

Care sunt numele vehiculate să intre în guvernul Dăncilă după remanierea extinsă

Potrivit sursei citate, varianta vehiculată în partid pentru ocuparea postului la Interne este Daniel Butunoi, senator de Galați aflat la al doilea mandat. La Agricultură, în locul lui Petre Daea ar urma să fie numit fratele lui Paul Stănescu, Alexandru. De asemenea, Mihai Fifor ar putea să revină în Guvern, după ce a ocupat în trecut funcția de Ministru al Apărării

Liderii PSD ar dori ca guvernul să fie restructurat cu o formula mai suplă și cu un număr redus de ministere, dar deocamdată Viorica Dăncilă nu pare să fie de acord cu această idee. De asemenea, o altă problem pe care ar putea să o întâmpine Dăncilă este data de faptul că nu poate face remanierea fără Călin Popescu Tăriceanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE