News

Viorica Dăncilă a retras propunerea lui Ioan Mircea Pașcu în funcția de comisar fără portofoliu: „Iau notă și mă conformez”

11.09.2019 | 10:50
Viorica Dancila a retras propunerea lui Ioan Mircea Pascu in functia de comisar fara portofoliu Iau nota si ma conformez

Propunerea lui Ioan Mircea Pașcu din funcția de comisar fără portofoliu pentru doar câteva săptămâni a fost retrasă de către Viorica Dăncilă. Acest lucru a fost făcut la presiunile socialiștilor europeni, care au considerat că numirea lui Pașcu în funcția de comisar fără portofoliu pentru doar câteva săptămâni, adică până la intrarea noii Comisii Europene în funcție la 1 noiembrie, ar fi fost o risipă de bani.

Propunerea lui Ioan Mircea Pașcu a fost retrasă de Viorica Dăncilă

Europarlamentarii PES ar fi făcut presiuni pentru ca propunerea lui Ioan Mircea Pașcu să fie retrasă. De asemenea, și liderul PPE, Manfred Weber, ar fi făcut marți un apel la premierul Viorica Dăncilă să retragă propunerea europarlamentarului PES. Weber a subliniat că o astfel de numire ar fi fost o risipă inacceptabilă pentru banii contribuabililor.

Ioan Mircea Pașcu a confirmat pe facebook informația oferită inițiat de g4media.ro: „Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, ca a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota și ma conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila! Voi reveni…”, a scris europarlamentarul pe facebook.

Viorica Dăncilă retrage propunerea lui Ioan Mircea Pașcu în funcția de comisar european fără portofoliu
Viorica Dăncilă retrage propunerea lui Ioan Mircea Pașcu în funcția de comisar european fără portofoliu *foto: captură facebook

Numirea lui Ioan Mircea Pașcu drept comisar fără portofoliu ar fi fost o risipă improtantă de bani

Mandatul actualei Comisii europene, condusă de Jean Claude Juncker, va expira la finalul lunii octombrie. Echipa a rămas fără doi dintre membri săi după ce Corina Crețu și Andrus Ansip din Estonia au fost aleși europarlamentari, iar în locul lor au fost nominalizați, de către guvernele de la București și de la Talin, Ioan Mircea Pașcu, respectiv Kadri Simson. Estonia a anunțat însă luni că va renunța postul de comisar european fără portofoliu.

Asta după ce șefa Comisiei de control bugetar din Parlamentul European, Monika Hohlmeier, i-a atras atenția președintelui legislativului european, David Sassoli, că numirea comisarilor fără portofolii pentru doar câteva săptămâni nu ar putea fi justificată din punct de vedere financiar. Astfel, instalarea celor doi noi comisari ar fi costat fiecare câte un milion de euro!