Viorica Dancilă s-a cazat la hotelul lui Donald Trump din Washington! Ce scrie presa din SUA

Claudiu Ilie   
în HotNews
26/03/2019, 09:08
Viorica Dancilă s-a cazat la hotelul lui Donald Trump din Washington! Ce scrie presa din SUA GALERIE FOTO
veşti bune privind subvenţiile la motorină

Jurnaliştii postului naţional de radio din New York au scris că premierul României, Viorica Dăncilă, s-a cazat la unul dintre hotelurile lui Donald Trump, pe durata vizitei pe care o efectuează în weekend în capitala SUA, iar acest lucru ar putea fi interpretat ca un fel de mită acordată preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Viorica Dăncilă s-a cazat în SUA la hotelul lui Donald Trump, iar jurnaliştii o acuyă de dare de mită

Potrivit postului WNYC, Dăncilă este primul lider al unui guvern străin care a închiriat o cameră în hotel în ultimul an. Jurnaliștii americani Ilya Marritz, Justin Elliott și Zach Everson scriu că șederea premierului român la Trump International Hotel „furnizează ultima dovadă că organizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini”.

„Asemenea plăți ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție, care interzic președintelui să accepte cadouri sau „recompense” din partea guvernelor străine”, mai scriu jurnaliștii americani. WNYC publică și o fotografie despre care autorii spun că a fost făcută vineri seară și în care Viorica Dăncilă a fost surprinsă în holul hotelului.

Jurnaistii americani au surprins-o pe Viorica Dăncilă in hotelul lui Donald Trump unde s-a cazat

Ambasada României în SUA tace

„Și-a făcut drum spre unul din lifturile din clădire, care funcționează cu cardurile de la camerele oaspeților”, explică jurnaliștii, care mai precizează că premierul a mai fost văzut în hotel duminică, intrând într-un lift, puțin după ora locală 18:00.

Viorica Dăncilă a publicat pe Twitter o fotografie alături de vicepreședintele american Mike Pence, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), evenimentul pentru care premierul Dăncilă a venit în SUA, unde a anunţat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Presa de peste Ocean precizează că nu se știe câte camere au fost închiriate de români și nici prețul plătit. Președintele american Donald Trump încă deține hotelul prin intermediul unei companii din care poate retrage bani oricând. Avocații liderului de la Casa Albă au respins ideea că vizita la hotel a unui oficial străin poate fi considerată o „recompensă”.

În schimb, spun că este „un schimb convenabil” care nu este prevăzut în Constituție, mai notează postul de radio din New York. Postul de radio american a solicitat informații de la Ambasada României la Washington, de la purtătorul de cuvânt al Trump Hotel, dar şi de la Casa Albă, însă nimeni nu a declarat nimic.

Închide ×