News

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Emmanuel Macron în SUA. Ţinută deosebită aleasă de premier. FOTO

Autor: Daniel Șuta | 24.09.2019 | 11:21
Viorica Dăncilă a participat la mai multe întruniri în New York, SUA. Sursa foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Candidata PSD la prezidențiale a avut o întrevedere și cu David Harris, Președintele American Jewish Comittee. În cadrul acestei întâlniri, Dăncilă a spus că România nu se va abate de la regulile statului de drept și condamnă antisemitismul și xenofobia.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Emmanuel Macron și Angela Merkel la o reuniune de combatere a terorismului

Dăncilă a prezentat în America acțiunile guvernului pentru păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului. Aceasta a reiterat faptul că dorește să deschidă în România un Muzeu Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului. La întrunirea cu mai marii din America și alte state, Dăncilă a purtat un costum roz, fiind pata de culoare de la acest eveniment.

Dăncilă a participat și la o reuniune pentru combaterea terorismului unde a stat în aceeași sală cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele Franței, Emmanuel Macron. Aceasta a vorbit câteva secunde cu cei doi lideri europeni în cadrul acestei întruniri, iar cu Macron a fost extrem de zâmbitoare.

Viorica Dăncilă și Emmanuel Macron
Viorica Dăncilă și Emmanuel Macron s-au întâlnit în America. Sursa foto: AFP

Bani de la Banca Mondială pentru sistemul sanitar românesc

Tot în urma vizitei din America, unde Dăncilă a mers însoțită de Eugen Orlando Teodorovici (ministru de Finanțe), Guvernul a anunțat că România va îmbunătăți serviciile medicale primare și de intervenți cu sprijin financiar de la Banca Mondială.

„Este un program ce va aduce beneficii pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale, precum și prin pregătirea personalului medical din medicina primară. Astfel, cetățenii din zone izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect, deci, la o mai bună îngrijire”, a declarat Dăncilă la New York, potrivit gov.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!