News

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Tudorel Toader după atacurile lui Liviu Dragnea: “Nu s-a discutat despre demisie”

09.04.2019 | 16:33
Viorica Dancila sa intalnit cu Tudorel Toader dupa atacurile lui Liviu Dragnea Nu sa discutat despre demisie

Viorica Dăncilă l-a convocat la o rundă de discuții pe ministrul Justiției, Tudorel Toader. La finalul întrevederii ce a avut loc în cursul zilei de marți la Palatul Victoria, Toader a declarat că nu a fost deloc abordat subiectul referitor la demisia sa.

Reacția lui Tudorel Toader, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă

Nu am discutat despre o posibilă demisie!”  , a reacționat ministrul Justiției, Tudorel Toader, chestionat pe marginea situației sale, în condițiile în care mai mulți lideri ai partidului Social Democrat și-au exprimat nemulțumirea față de refuzul acestuia de a promulga ordonanța de urgență pe tema legilor Justiției.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că se consideră păcălit de actualul ministru al Justiției, care  în ianuarie anunțase că va adopta ordonanțele respective, ca acum să afirme că urgența promulgării acestora nu este justificată.

Tudorel Toader este pe punctul de a fi demis din funcția de ministru al Justiției
Tudorel Toader este pe punctul de a fi demis din funcția de ministru al Justiției

Liviu Dragnea și ceilalți lideri PSD sunt nemulțumiți de Tudorel Toader

Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi… Încă nu ştiu. A făcut-o intenţionat, neintenţionat… Ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia».

Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele, şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui la un moment dat «păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgenţa». Şi atunci s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi mulţi oameni zic: «dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?” , a declarat Liviu Dragnea, după ce anunțase recent că premierul Viorica Dăncilă va trebui să ia în cel mai scurt timp o decizie în privința ministrului Justiției.