News

Viorica Dăncilă s-a răzgândit! Ce spune acum despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

25.03.2019 | 09:21
Viorica Dancila sa razgandit Ce spune acum despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Viorica Dăncilă a vorbit duminică, la Antena 3, despre reacția lui Iohannis ca replică la anunțul său privind mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Premierul a precizat că modul în care acesta s-a exprimat nu au făcut decât să o dezamăgească, susținând că ea a avut o abordare corectă și că ar vrea să poarte o discuție cu liderul statului.

Viorica Dăncilă a vorbit despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Mai mult, prim-ministrul a subliniat că a luat în calcul faptul că trebuie respectată Constituția, iar că opinia sa este că trebuie făcul acest pas, potrivit News.ro. „În discursul meu am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar am spus, am formulat într-un mod corect, am spus că trebuie să îndeplinim toţi paşii constituţionali, nu am spus eu voi muta ambasada, am spus că trebuie să respectăm Constituţia.

De aceea cred că declaraţia preşedintelui şi modul în care s-a exprimat preşedintele, vorbind despre ignoranţă, despre faptul că nu se ştiu paşii de către premierul României, nu a făcut decât să mă dezamăgească pentru că eu am avut o abordare corectă. Şi am luat în calcul faptul că Constituţia trebuie respectată, că opinia mea este că trebuie să facem acest pas asta este altceva, dar este o opinie personală, important este să respectăm Constituţia României”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă s-a răzgândit! Ce spune acum despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim
Ce spune acum despre mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

”Consider că România trebuie să aibă propriile sale opinii”

Despre cum va poziționa România în cadrul UE ca urmare a acestei decizii, Viorica Dăncilă a spus:„Consider că România trebuie să aibă propriile sale opinii, să aibă propriile sale alegeri pentru momentul în care alegem să avem o opinie separată, asta nu înseamnă că ne poziţionăm împotriva statelor membre sau a Uniunii Europene.

Dar eu cred că România ar fi mult mai respectată dacă avem tăria, avem demnitatea să ne spunem punctul de vedere. Pentru mine acest lucru este foarte important şi am văzut aici la Washington cât de important este ca un stat precum România să aibă propria sa opinie”, a explicat premierul.