News

Viorica Dăncilă, şedinţă de Guvern pentru suplimentarea bugetului pentru vizita Papei! Suma este uriaşă

03.04.2019 | 10:53
Viorica Dancila sedinta de Guvern pentru suplimentarea bugetului pentru vizita Papei Suma este uriasa

Guvernul se reunește în ședință miercuri, pe ordinea de zi aflându-se și un proiect de suplimentare a bugetului pentru vizita Papei Francisc în România. Executivul vrea să mai aloce nouă milioane de lei în plus pentru evenimentul care va avea loc la finalul lunii mai.

Guvernul suplimentează banii pentru vizita Papei în România

În proiectul Guvernului Dăncilă se prevede că Secretariatul General al Guvernului va controla modul de utilizare a acestei sume, prin Secretariatul de Stat pentru Culte. Reamintim că Suveranul Pontif va veni în România pe 31 mai și va sta aici până pe 2 iunie, urmând să ia parte și la tradiționalul pelerinaj de la Șumuleu-Ciuc.

Vizita Papei implică un protocol de securitate de cel mai înalt nivel și o mobilizare masivă, iar serviciile secrete sunt deja în alertă. Acestea vor pune la punct traseele pe care va circula papamobilul, asigurându-se că Suveranul Pontif va fi permanent în siguranță.

Vizita Papei Francisc în România, unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an

Progamul vizitei Papei Francisc în România

În cadrul vizitei, Papa Francisc va ține un discurs la Cotroceni și va avea o întrevedere și cu premierul Viorica Dăncilă. El se va deplasa în prima zi a vizitei la Catedrala Mântuirii Neamului, însoțit de Patriarhul Daniel. Pe 1 iunie, liderul de la Vatican, se va afla la Șumuleu-Ciuc, la cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est.

În a doua parte a zilei, Papa Francisc va merge la Iași, unde le va vorbi pelerinilor în piața Palatului Culturii, iar pe 2 iunie va ajunge la Blaj, pe Câmpia Libertății. Suveranul Pontif va părăsi în acea seară România, de pe aeroportul internațional Sibiu.

Inițial, vizita liderului Bisericii Catolice trebuia să se desfășoare anul trecut, cu ocazia Centenarului, însă a fost amânată pentru anul acesta. Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a avut loc în anul 1999, când Papa Ioan Paul al-II-lea a fost prezent la București.