News

Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență la PSD, după ce ALDE a ieșit de la guvernare

26.08.2019 | 15:04
Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta la PSD dupa ce ALDE a iesit de la guvernare

Comitetul Executiv Naţional (CEx) al PSD se va reuni, luni, la Palatul Victoria, începând cu ora 17:00. Viorica Dăncilă a convocat ședința partidului după ce discuțiile pe care le-a avut în această dimineață cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-au dovedit sterile, iar sursele politice anunță că șansele ca partidul președintelui Senatului să iasă de la guvernare sunt tot mai mari.

Viorica Dăncilă, ședință de urgență în CEx PSD după ieșirea de la guvernare a celor de la ALDE

Reuniunea liderilor din PSD are loc în contextual în care luni dimineața a avut loc o ședință între cei doi lideri ai partidelor din coaliție, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulți lideri importanți ai celor două formațiuni precum Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu de la PSD şi Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Norica Nicolai. Sursele din PSD au spus însă pentru Antena 3 că cei doi lideri nu au ajuns la niciun consens în privire la coaliția de guvernare.

Aceleași surse susțin că social-democrații așteaptă acum să vadă ce decizii vor lua cei din ALDE, care se vor reuni în Biroul Politic Național cu începere de la ora 16:00 și unde se discută despre rămânerea în coaliția de guvernare. Cu toate acestea, șansele ca guvernul PSD – ALDE să reziste sunt extrem de mici.

Viorica Dăncilă a convocat de urgență o ședință a CEx PSD
Viorica Dăncilă a convocat de urgență o ședință a CEx PSD *foto: facebook

Panică în PSD, după ce ALDE a anunțat că se retrage de la guvernare

Urmează să vedem așadar ce decizie vor lua social – democrații, după ce sursele din ALDE au anunțat deja că decizia este în mare luată, iar partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu este aproape să iasă de la guvernare.

Mai mult, ALDE se va alătura celor de la Pro România într-o nouă alianță electorală, iar Călin Popescu Tăriceanu a decis să se retragă din cursa pentru prezidențiale și să se ralieze, alături de partidul lui Victor Ponta, în spatele independentului Mircea Diaconu și împotriva Vioricăi Dăncilă.