News

Viorica Dăncilă și-a demis unul dintre cei mai importanți consilieri! Era un apropiat al lui Liviu Dragnea

30.05.2019 | 17:46
Viorica Dancila sia demis unul dintre cei mai importanti consilieri Era un apropiat al lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă se distanțează tot mai mult de Liviu Dragnea, după condamnarea celui care a propulsat-o în politică. După ce i-a „executat” pe apropiații lui Dragnea din partid, Dăncilă a decis să o demită pe Anca Alexandrescu, consilierul pe probleme de comunicare pe care i l-a impus Dragnea, decizie care a apărut și în Monitorul Oficial. Potrivit mai multor surse, Alexandrescu era cea care reprezenta „vocea” lui Dragnea din urechea lui Dăncilă și instrumentul prin care președintele PSD o controla pe premier.

Cine e Anca Alexandrescu, consilierul demis de Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu și a fost căsătorită cu Dan Andronic, patronal cotidianului Evenimentul Zilei. Alexandrescu a coordonat comunicarea mai multor nume celebre din politica românească, precum foștii premieri Adrian Năstase și Victor Ponta, dar și a fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Ea a fost numită drept consilier al premierului în februarie 2018, o data cu Darius Vâlcov.

Îndepărtarea Ancăi Alexandrescu reprezintă prima demitere făcută de guvernul Dăncilă după condamnarea lui Liviu Dragnea. Ea a fost initial eliberată din funcție la începutul lunii, într-o mutare care a fost interpretată drept o depărtare a Vioricăi Dăncilă de șeful PSD. Atunci s-a spus că mutarea a fost făcută pentru Anca Alexandrescu să se ocupe de campania pentru alegerile europarlamentare. Joi însă demiterea ei a fost confirmată și în Monitorul Oficial.

Viorica Dăncilă a renunțat la Anca Alexandrescu, o apropiată a lui Liviu Dragnea *foto: adevarul.ro
Viorica Dăncilă a renunțat la Anca Alexandrescu, o apropiată a lui Liviu Dragnea *foto: adevarul.ro

 Viorica Dăncilă i-a îndepărtat pe apropiații lui Dragnea din partid

Demiterea Ancăi Alexandrescu este văzută de mulți drept o îndepărtare de Dragnea, după ce aceasta i-a fost impusă lui Dăncilă la începutul mandatului de premier. Eliberată de constrângerile liderului PSD și pusă în funcția de președinte interimar al partidului, Dăncilă a început să facă curățenie în govern și în partid și să scape de oamenii apropiați lui Dragnea. Printre cei maziliți se numără Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu (deputatul „Mitralieră”) sau Lia Olguța Vasilescu. Potrivit Libertatea, ar putea să se anunțe îndepărtarea de la guvern și a consilierului Darius Vâlcov.