News

Viorica Dăncilă și-a modificat numele pe o rețea de socializare, după ce Iohannis a atacat-o: “Am văzut cu câtă ironie mi-a spus Vasilica”

18.11.2019 | 16:52
Viorica Dancila sia modificat numele pe o retea de socializare dupa ce Iohannis a atacato Am vazut cu cata ironie mia spus Vasilica
ADVERTISEMENT

Prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă și-a modificat luni numele pe pagina sa de Facebook și a spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să-și ceară scuze, după ce ar fi rostit cu ironie numele ei!

Viorica Dăncilă și-a modificat numele pe Facebook

Viorica Dăncilă și-a modificat numele pe rețeaua de socializare Facebook. Dacă până acum pe pagina sa scria ”Viorica Dăncilă”, acum scrie întregul nume al fostului premier. Așadar, pagina se numește Viorica Vasilica Dăncilă, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Mai mulți lideri liberali, inclusiv președintele Klaus Iohannis, au făcut mai multe referiri la adresa fostului premier folosind numele său complet. „Vă mai spun ceva care m-a deranjat foarte mult. Am văzut cu câtă ironie domnul Iohannis mi-a spus Vasilica.

De unde vine numele Vasilica

Astăzi nu-i place numele Vasilica, mâine nu-i place numele Ion sau Ionică. Ar trebui să-și ceară scuze”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De unde vine numele Vasilica? Vasilica este un nume de origine românească și este forma feminină a numelui Vasile, care înseamnă regal, rege, conducător.

Numele Vasile derivă din numele de origine greacă Basileios care înseamnă regal, un derivat al cuvântului “basileus”, care se traduce prin rege, conducător, iar în antichitate basileul era conducătorul ginții sau al tribului, iar apoi cuvântul a fost folosit pentru a-l desemna pe suveran sau pe împărat.

ADVERTISEMENT

Prin originea și semnificația sa, numele Vasile era considerat derivat din cuvântul biserica de la cuvantul de origine greacă “basilike” ce la origine înseamna “regal” termen folosit în arhitectura greco-romană un edificiu public ce a fost păstrat și mai târziu în primele secole ale creștinismului unde a devenit lăcaș de cult.

Numele Besileios, de unde derivă latinescul Basilius, se răspândește în Occident sub forma Vasilios și se răspândește o dată cu noua religie. În Est numele a fost foarte popular și răspândit datorită episcopului Vasile cel Mare, după cu scrie copilul.ro.

ADVERTISEMENT