News

Viorica Dăncilă, solicitare urgentă pentru Klaus Iohannis. Ce îi cere să facă la summitul UE din Sibiu

08.05.2019 | 14:51
Viorica Dancila solicitare urgenta pentru Klaus Iohannis Ce ii cere sa faca la summitul UE din Sibiu

Viorica Dăncilă are o solicitare aparte pentru președintele Klaus Iohannis. Premierul României a declarat că a încercat să dezvolte o relație corectă cu președintele țării pentru binele statului român și pentru cetățeni. De asemenea, acesta a mai solicitat ceva aparte în cadrul summitului de la Sibiu.

Viorica Dăncilă, solicitare pentru Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă a făcut o serie de declarații chiar înainte de a începe ședința de Guvern din cadrul zilei de miercuri, 8 mai. Prim-ministurul țării a susținut că încă mai încearcă să aibă o relație instituțională corectă cu președintele Klaus Iohannis. “Am încercat să construiesc o relaţie normală cu o instituţie a statului român pentru beneficiul României şi al românilor. Acest lucru nu a fost o rugăminte, ci un gest de normalitate.

Văd realitatea, văd că interesul personal, interesul electoral al preşedintelui Iohannis este cel care contează”, a declarat Viorica Dăncilă. După acestea, Dăncilă a avut o doleanță.“Îi solicit domnului preşedinte Iohannis ca în cadrul summitului de la Sibiu să ceară aderarea noastră la Spaţiul Schengen şi încetarea MCV, pentru că orice reuniune trebuie să aibă un rezultat concret pentru cetăţeni. În rezultatele acestui summit trebuie să se regăsească şi interesele României şi ale românilor”, a mai declarat prim-ministrul țării.

Viorica Dăncilă, solicitare pentru președintele Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă la o confrință
Sursa Foto: Hepta

Ce pățesc polițiștii trimiși la summit-ul de la Sibiu

„Nemulțumirea mea și a colegilor este legată de faptul că au fost obligați să se cazeze în anumite spații impuse. Polițistului i s-au dat 230 de lei pe zi să își asigure cazarea și încă 20 de lei pentru masă. (…)

Din fotografii se vede clar că au mai fost băgate încă două paturi, ca să îi îngrămădim pe patru polițiști într-o singură cameră și să le luăm 1.000 de lei! Ei puteau să își aleagă locul de cazare undeva la 70 de lei de om și nu la 250 și câte patru într-o cameră! Pe lângă faptul că nu este igienic, unul vine de la serviciu și îi deranjează pe ceilalți, altul pleacă la serviciu, orele se decalează, nu se pot odihni nici ceilalți”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Bănică.