News

Viorica Dăncilă stă groaznic în sondajele de opinie. Câți români ar vota-o la alegerile prezidențiale

11.07.2019 | 19:42
Viorica Dancila sta groaznic in sondajele de opinie Cati romani ar votao la alegerile prezidentiale

Viorica Dăncilă a susținut faptul că ar putea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an, „dacă partidul îi va cere acest lucru”. Premierul stă însă extrem de prost în ultimul sondaj de opinie, care o dă pe Dăncilă cu mult sub alți contracandidați, precum Călin Popescu – Tăriceanu, Victor Ponta sau Dacian Cioloș.

Viorica Dăncilă stă groaznic în sondajele de opinie

Astfel, potrivit sondajului IMAS realizat în luna iunie la comanda Europa FM, Viorica Dăncilă are numai 6,7% din intențiile totale de vot. Ea se află pe locul cinci în clasamentul potențialilor prezidențiabili. Sondajul este condus clar de președintele Klaus Iohannis, cel care se bucură de încrederea a 42,4% din români. El este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cel care a adunat 15,5% din voturi, în timp ce podiumul este completat de Victor Ponta, care are 14,1%. Dacian Cioloș are 12,7% din voturile electoratului și întregește lista celor care se află în fața lui Dăncilă.

Interesante sunt numele care au obținut rezultate mai slabe decât Viorica Dăncilă. Așadar, potențialul prezidențiabil al Alianței 2020 USR – Plus, Dan Barna, are numai 5,3%. De asemenea, președintele UDMR are 1,8% în timp ce președintele PMP Eugen Tomac se bucură de numai 1,6% din încrederea românilor, se arată în sondajul IMAS publicat la comandat Europa FM.

Cum stă Viorica Dăncilă în sondajele de opinie privind alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro
Cum stă Viorica Dăncilă în sondajele de opinie privind alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă și-a anunțat cu jumătate de gură candidatula din partea PSD

Chiar dacă a evitat până acum să spună că și-ar dori să candideze la prezidențialele din acest an, Viorica Dăncilă a spus zilele acestea, într-un interviu pentru DCNews că „dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat.”

Recent, Viorica Dăncilă anunțase că la congresul PSD de pe 3 august va fi anunțat candidatul social-democraților, după ce partidul va face analize sociologice cu toți cei care și-au anunțat dorința de a participa la cursa pentru Cotroceni. Rămâne de văzut așadar cât de mult își dorește Dăncilă să preia povara unei previzibile înfrângeri a PSD la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.