News

Viorica Dăncilă stabilește cine pleacă din Guvern! Tăriceanu e și el la discuțiile de la Palatul Victoria

06.06.2019 | 14:44
Viorica Dancila stabileste cine pleaca din Guvern Tariceanu e si el la discutiile de la Palatul Victoria

A devenit oficial – premierul Viorica Dăncilă stabilește chiar în acest moment cine pleacă din Guvern! Între timp, șefa Executivului, a primit toate rapoartele despre activitatea celor două ministere implicate în desfășurarea alegerilor europarlamentare, atât cel de la Interne, cât și cel al Afacerilor Externe. Astfel, se așteaptă o remaniere guvernamentală, una care va fi orchestrată de data aceasta de Dăncilă.

Viorica Dăncilă stabilește cine pleacă din Guvern!

Premierul are o întrevedere cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre problema remanierii. În timpul discuției, mai mult ca sigur,  va fi abordată problema legată de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, membru ALDE. Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat încă de zilele trecute demisia acestuia, dar şi a şefei de la Interne, Carmen Dan. Şeful statului îi consideră direct responsabili de organizarea defectuoasă a secțiilor de votare din diaspora și de cozile uriașe ale celor care doreau să voteze.

Mai mult de atât, conform presei, în funcție de discuții, e posibil să fie retrași, azi, chiar toți miniștrii ALDE, ceea ce ar însemna că formațiunea lui Tăriceanu iese de la guvernare. Există şi varianta conform căreia vor fi remaniaţi miniştrii ALDE, dar și ministrul de Interne, Carmen Dan. Decizia va depinde însă și de rezultatul celor două rapoarte, privind alegerile, de la Ministerul de Interne și Ministerul de Externe.

Viorica Dăncilă stabilește cine pleacă din Guvern! Dăncilă și Tăriceanu
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu pe vremea când între PSD și ALDE exista armonie. Sursă foto – facebook

Dăncilă, acuzată din interiorul PSD

De remarcat că imediat după alegeri, Viorica Dăncilă a spus că dacă cineva a greșit, ”și sigur cineva a greșit”, atunci acele persoane vor suporta consecințele. Nu toată lumea a primit cu voie bună schimbarea Vioricăi Dăncilă. Codrin Ştefănescu, fost secretar general al partidului, mazilit chiar de premier a tunat și a fulgerat la adresa șefei Executivului. Codrin Ştefănescu a descris starea de spirit actuală din partid

”Vorba aia : ni s-au înecat cam toate corăbiile. Aproape toate ! Cam asta-i starea de spirit…”, a scris Codrin Ștefănescu pe o rețea de socializare, acesta făcând referire la schimbarea de atitudine a Vioricăi Dăncilă după arestarea lui Liviu Dragnea