News

Viorica Dăncilă, totul despre remanierea guvernamentală! „E grav dacă Birchall a mers la Cotroceni. Am vrut la Justiție un om care nu este înregimentat politic”

Autor: Alexandru Năstase | 23.08.2019 | 15:46
Viorica Dăncilă a schimbat-o pe Ana Birchall de la Ministerul Justiției. Sursa foto - facebook

Viorica Dăncilă a ieșit în fața presei și a spus totul despre remanierea guvernamentală! La puține momente după ce a anunțat schimbările, șefa Executivului a fost anunțată că Ana Birchall este posibil să fii mers la Palatul Cotroceni. Premierul nu a ezitat o clipă și a transmis că dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru atunci este foarte grav. Dăncilă i-a adus aminte lui Birchall că este membru PSD drept pentru care trebuie să răspundă pentru gestul său.

Viorica Dăncilă, totul despre remanierea guvernamentală!

„CEX trebuie să aducă validarea candidatului la alegerile prezidentiale. Am discutat despre probleme organizatorice, despre modul în care se va realiza Congresul. Am discutat despre organizarea pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, organizare pe fiecare localitate în parte, pe fiecare județ, modul în care fiecare președinte de organizație se va implica și va monitoriza alegerile. Am discutat despre relația PSD ALDE și despre remanierea pe care vrem să o facem și pentru care vom trimite solicitări către Iohannis luni. La interne, PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru MEN este vorba de Șerban Constantin Valeca, ceercetător, fost ministru pentru cercetare, pentru Justiție, Dana Gârbovan. Vicepremier pentru probleme economice Iulian Iancu și vicepreședinte pentru parteneriate strategice, Ana Birchall. Acestea au fost cele 5 propuneri votate

Nu știu, dar dacă a făcut acest lucru, dacă a mers la Palatul Cotroceni este foarte grav. Este membru al PSD și problemele le rezolvăm în interiorul partidului. Am informat-o că vreau pe cineva din rândul magistraților care nu este înregimentat politic pentru a avea consens pe toate deciziile referitoare la Justiție. Înainte de ședința Comitetului i-am explicat că îi mulțumesc, dar vreau să fac această modificare din aceleași considerente enumerate. Am discutat cu Gârbovan, am rugat-o să vină în această funcție având în vedere experiența și respectul de care se bucură în rândul Justiției. 

Viorica Dăncilă, totul despre remanierea guvernamentală! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă spune că Dana Gârbovan este un om din sistem și un bun profesionist. Sursa foto – facebook

Dăncilă, mesaj ferm și pentru ALDE

Nu plec de la aprecieri sau reproșuri pentru un ministru sau altul. Vreau ca la Justiție să fie cineva care cunoaște foarte bine modul în care lucrează magistrații, cineva care a lucrat alături de ei, cineva independent. Proiectul referitor la înăsprirea pedepselor rămâne doar partea pentru crimă, viol, pedofilie. Nu reproșez nimic, nu i-am reproșat nimic doamnei Birchall. Dacă ne uităm la activitatea doamnei Gârbovan vedem că este una în domeniu, apreciată de toți magistrații. Nu fac speculații. Nu are nicio legătură, nu legați înlocuirea lui Bircall de anumite aspecte legate de Justiție.

Nu am citit ce a declarat Dana Gârbovan, știu că este un magistrat cu experiență. Să nu facem anumite conexiuni, facem anumite scenarii. Eu cred, sper, nu știu ce va face președintele României. eu sper să accepte nominalizarea Danei Gârbovan, nu văd ce motiv să ai profesional să găsești să respingi o astfel de propunere. S-ar putea să mai fac și alte modificări acolo unde lucrurile nu vor merge bine. Nu aș da un orizont de timp, dacă sunt miniștri care nu își fac treaba e normal să iau măsuri necesare. Sunt convinsă că din punct de vedere al corectitudinii partenerii de la ALDE ne spun dacă ies sau nu din coaliție, apoi vom lua deciziile. Nu este vorba despre o concesie, vom lua împreună măsurile care sunt cele mai bune pentru Guvern și coaliție”, a spus Viorica Dăncilă

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!