News

Viorica Dăncilă va participa la referendumul pentru justiție! Decizia care îi dă planurile peste cap lui Liviu Dragnea

22.05.2019 | 12:51
Viorica Dancila va participa la referendumul pentru justitie Decizia care ii da planurile peste cap lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va participa la referendumul pentru justiție, de duminică, 26 mai 2019. Odată cu această veste, dată miercuri, la Bacău, Dăncilă a anunțat că va vota nu doar pentru referendum, ci și pentru alegerile euro – parlamentare.

Premierul va fi prezent la votul de duminică

Viorica Dăncilă a anunțat în cadrul unui comunicat de presă, miercuri, la Bacău, că va participa la referendum. Motivul invocat de premier este acela că, este un susținător al drepturilor cetățenilor, al statului de drept, dar și al independenţei justiţiei.

“Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul consideră că, referendumul convocat de președintele țării, Klaus Iohannis nu are sorți de izbândă. „ Eu cred că referendumul nu are niciun sorţi de izbândă. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că, într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă merge să voteze la referendumul pentru justiție
Premierul, Viorica Dăncilă, va vota duminică pentru alegerile euro -parlamenatre, dar și la referendumul pentru justiție
Sursa foto: hepta.ro

Tensiuni între Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea?

Vestea că va merge la vot se află în contradictoriu cu declarațiile pe care premierul le-a dat în urmă cu ceva timp când mai mulți lideri social-democrați au declarat că nu vor merge la votul din 26 mai. „Aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma. Dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii polititice”, spunea Dăncilă.

Întrebată dacă, există anumite tensiuni între ea și liderul PSD, Liviu Dragnea, Dăncilă a răspuns prompt. ,,Nu, eu n-aş putea spune că s-a schimbat ceva şi sper să nu se schimbe nimic. Şi cred că nici dânsul nu-şi doreşte acest lucru, pentru că este o opinie diferită. Şi cred că fiecare trebuie să avem anumite opinii şi să ne susţinem punctul de vedere atunci când considerăm că el este corect. Să-l argumentăm şi să venim cu punctul nostru de vedere.”, a spus premierul despre relația cu Dragnea.