Sport

VIP la FC Barcelona – Real Madrid! Cât te costă să vezi un El Clasico pe “Camp Nou”

Episodul 247 din „războiul titanilor” Barcelona - Real Madrid este evenimentul lunii octombrie în sportul mondial. FANATIK prezintă cât te costă ca să trăieşti atmosfera unui El Clasico pe Camp Nou.
21.10.2021 | 15:25
VIP la FC Barcelona  Real Madrid Cat te costa sa vezi un El Clasico pe Camp Nou
VIP la FC Barcelona - Real Madrid! Cât te costă să vezi un El Clasico pe "Camp Nou"
ADVERTISEMENT

Pentru orice fan al fotbalului, un El Clasico este un punct de bifat pe lista marilor derby-uri mondiale. Pe 24 octombrie, de la ora 17:15, Barcelona şi Real Madrid se vor duela în episodul 247 al rivalităţii care împarte Spania în două. Chiar dacă pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile multora, suporterii vor putea asista din tribune la primul derby dintre cele două rivale de la plecarea lui Lionel Messi la PSG.

City break la FC Barcelona – Real Madrid. Cât te costă să vezi un El Clasico pe “Camp Nou”

Din moment ce Barcelona – Real Madrid se joacă duminică, fanii din străinătate, care vor merge la meci, pot alege lejer opţiunea unui city break, iar în cazul românilor este alegerea perfectă pentru a prinde curse aeriene directe. Biletul dus-întors, de la Bucureşti la Barcelona, costă 585 de lei, iar zborul este fără escală, cu plecare vineri, 22 octombrie, şi întoarcerea luni, 25 octombrie, la o zi după El Clasico.

ADVERTISEMENT

Ajuns în Barcelona, vei avea nevoie de cazare, iar numărul de variante este la îndemână. Un sejur de trei nopţi la un hotel de trei stele poate fi găsit, cu uşurinţă, în jurul sumei de 1.300 de lei. Există şi variante mai ieftine, între 700 şi 900 de lei, dar şi posibilitatea de a închiria prin aplicaţia Airbnb. În aceste condiţii, transportul şi cazarea pentru un city break la El Clasico poate ajunge în jur de 1.900 de lei.

Ce putem face până la meci

Barcelona are o ofertă bogată de atracţii turistice, indiferent de sezon. Da, Sagrada Familia, opera lui Antoni Gaudi, este un obiectiv ce nu trebuie ratat, iar biletul de intrare costă 26 de euro (aproximativ 128 de lei). De asemenea, în oraş pot fi vizitate şi alte opere ale cunoscutului arhitect catalan, printre care se numără Park Guell, Palau Guell, Casa Mila sau Casa Vicens.

ADVERTISEMENT

Alte obiective care nu trebuie ratate sunt Fântâna Magică din Montjuic, celebra arteră La Rambla, Castelul celor trei dragoni sau Muzeul de Artă al Cataloniei. Pentru câteva momente de linişte, parcul Monjuic este cea mai bună alegere.

Obiectiv de neratat: muzeul Barcelonei

Dacă tot mergi la un El Clasico, o vizită la muzeul Barcelonei este un obiectiv prioritar. Pe lângă istoria clubului de fotbal, unde Johan Cruyff, Diego Maradona, Ronaldinho sau Lionel Messi au scris istorie, cu această ocazie vei afla şi marile performaţie obţinute de catalani cu echipele de handbal, baschet sau volei.

ADVERTISEMENT

Preţul unui bilet simplu este de 26 de euro (aproximativ 128 de lei), însă copiii au preţ redus la 20 de euro (aproximativ 99 de lei). În plus, pe lângă muzeu, vei avea parte şi de un tur al stadionului „Camp Nou”.

Pentru cei cu dare de mână, Barcelona are în program şi turul „Players experience”, printre care poţi vizita vestiarul echipei şi alte locaţii din stadion, totul la preţul de 119 euro (aproximativ 586 de lei). Toate măsurile pentru prevenirea COVID-19 sunt detaliate pe site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Tricoul şi biletul de meci

Am ajuns la punctul cel mai important, ziua meciului. Experienţa El Clasico nu poate fi dusă până la capăt dacă nu porţi tricoul echipei preferate. Vorba românului: alţi bani, altă distracţie. Dacă plecarea lui Lionel Messi nu te-a făcut să schimbi echipa, un tricou nou cu Barcelona costă între 89 şi 155 de euro (între 438 şi 763 de lei), în timp ce unul de la Real Madrid este între 70 şi 140 de euro (între 344 şi 689 de lei).

Cu două săptămâni înainte de El Clasico, fanii celor două rivale au primit vestea că derby-ul se va disputa cu stadionul plin, fără restricţii privind numărul de persoane din tribune. Pe piaţă mai sunt puţine bilete disponibile, mai ales după decizia autorităţilor. Atunci când au fost puse în vânzare, cele mai ieftine tichete aveau un preţ de pornire de 34 de euro (aproximativ 168 de lei).

Un bilet VIP costă între 750 şi 995 de euro (între 3.690 şi 4.896 de lei) în funcţie de locul ales. Pentru partida din returul campionatului, de pe „Santiago Bernabeu”, biletele vor fi puse la vânzare spre finalul anului, iar preţul, conform site-ului oficial al lui Real Madrid, va porni de la 25 de euro (aproximativ 123 de lei).

Cât costă…

  • 1 masă la un restaurant – 50 euro
  • 1 bere la sticlă (0,33 litri) – 1,66 euro
  • 1 stică de apă (1,5 litri) – 0,72 euro
  • 1 bilet pentru transportul în comun – 2,40 euro
  • 1 kilometru cu taxiul – 1,19 euro
  • 1 cappuccino – 1,92 euro
  • 1 pachet de ţigări – 5 euro
ADVERTISEMENT