Life

Virgil Abloh, directorul artistic de la Louis Vuitton, a murit. Avea o boală nemiloasă

Directorul artistic al renumitei case de modă Louis Vuitton, Virgil Abloh, a încetat din viață la numai 41 de ani după o luptă cu boala nemiloasă de care suferea.
29.11.2021 | 10:06
Virgil Abloh directorul artistic de la Louis Vuitton a murit Avea o boala nemiloasa
ADVERTISEMENT

Designerul cunoscut ca fondator al Off-White și director artistic pentru Louis Vuitton a murit duminică, 28 noiembrie 2021, după ce ani la rând a suferit de o boală incurabilă.

Virgil Abloh fusese diagnosticat în anul 2019 cu o formă de cancer rară și extrem de agresivă, și anume angiosarcom cardiac. A fost supus la numeroase tratamente, dar nu a renunțat la cariera sa.

ADVERTISEMENT

Boala cumplită nu l-a făcut să se îndepărteze de pasiunea sa legată de modă, în ultima perioadă fiind la cârma mai multor instituții de artă și cultură.

Directorul artistic de la Louis Vuitton a murit. Virgil Abloh avea 41 de ani

Directorul artistic, care a venit la casa de modă Louis Vuitton în anul 2018, a lăsat în urma sa multă durere și suferință, dar și o familie și doi copii care îi vor simți lipsa.

ADVERTISEMENT

Virgil Abloh a fost soț, tată, fiu, frate și un prieten extrem de devotat. Soția sa, Shannon Abloh, cât și copiii Lowe Abloh și Gray Abloh, îl plâng acum pe regretatul designer.

De asemenea, sora vedetei, Edwina Abloh și părinții săi, Nee și Eunice Abloh, dar și numeroși prieteni și colegi dragi au lăsat mesaje dureroase în mediul virtual.

ADVERTISEMENT

„LVMH, Louis Vuitton și Off White sunte devastate să anunțe decesul lui Virgil Abloh”, se arată într-o postare pe Twitter a companiei LVMH.

Familia și apropiații designerului le-au cerut fanilor intimitate pentru a-l putea conduce pe ultimul drum, mulțumind totodată pentru dragostea și sprijinul acordate.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Virgil Abloh, directorul artistic de la Louis Vuitton

Directorul artistic pentru colecția de bărbați pentru Louis Vuitton, Virgil Abloh, nu a fost cunoscut numai în această branșă, ci a avut și o altă pasiune. În trecut, a lucrat ca DJ și artist vizual.

În vara anului 2021 compania LVMH i-a extins rolul și i-a dat misiunea de a lansa noi mărci. În plus, a avut menirea să colaboreze cu cele existente, fiind foarte devotat muncii sale.

Etica sa în muncă, curiozitatea infinită și optimismul nu l-au lăsat niciodată, regretatul designer conducând cu dăruire și pasiune misiunea pe care o avea.

A deschis uși pentru alții și a creat căi pentru o mai mare egalitate între artă și design, după cum spunea în urmă cu ani buni. A inspirat profund generațiile viitoare.

„Tot ceea ce fac este pentru versiunea mea de la 17 ani”, spunea Virgil Abloh, conform unei postări de pe Instagram.

ADVERTISEMENT