Life

Virgil Ianțu donează plasmă după vindecare. Îndemn pentru români: ”Puteți salva trei vieți”

06.11.2020 | 14:52
Virgil Iantu doneaza plasma dupa vindecare Indemn pentru romani Puteti salva trei vieti
ADVERTISEMENT

Virgil Ianțu a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii octombrie, iar acum a luat decizia de a dona plasmă pentru cei care au o formă mai gravă a bolii. Prezentatorul de la Prima TV are și un îndemn pentru români, acela de a merge în spital pentru donarea de sânge sau plasmă. 

Vedeta face apel la toți cei care au suferit în ultima perioadă de virusul din China, mărturisind în mediul online că o singură donare poate salva viața a trei persoane. Așadar, fostul moderator al emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” vine în ajutorul celor mai puțini norocoși.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie Virgil Ianțu a dezvăluit că are o grupă de sânge rară, având RH-ul negativ. Rugămintea prezentatorului se adresează tuturor, mai ales că în spitale este o criză dramatică de lipsă de sânge, așa cum au declarați numeroși medici în ultima vreme.

Virgil Ianțu, donator de plasmă. Prezentatorul îndeamnă românii să facă același lucru

Dacă e să alegeți să faceți cea mai mică faptă bună, fără efort mare, ci doar câteva ore libere, atunci vă rog să faceți un drum să donați sânge sau plasmă, în cazul în care ați fost pozitivi

ADVERTISEMENT

Cu o donație de plasmă puteți salva trei vieți. Iar cei cu grupă de sânge rară, cum se pare că am eu, RH Negativ, cu atât mai mult. E nevoie mare și de una și de alta, așa că vă rog, nu stați pe gânduri”, a scris Virgil Ianțu pe Instagram, în dreptul unei imagini de pe patul de transfuzii.

În momentul de față nu se poate vorbi despre existența unui stoc de sânge sau plasmă pentru persoanele care suferă de noul tip de coronavirus, pacienții fiind îndemnați de cele mai multe ori să caute singuri oameni care să doneze pentru ei.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Daca e sa alegeti sa faceti cea mai mica fapta buna, fara efort mare ci doar cateva ore libere, atunci va rog sa faceti un drum sa donati sange sau plasma, in cazul in care ati fost pozitivi. Cu o donatie de plasma puteti salva trei vieti. Iar cei cu grupa de sange rara, cum se pare ca am eu, RH Negativ, cu atat mai mult. E nevoie mare si de una si de alta, asa ca va rog, nu stati pe ganduri. #eudonez #doneaza #salveazavieti

O postare distribuită de Virgil Iantu (@virgiliantuofficial) pe

Situația tinde să devină critică în numeroase unități medicale de la nivelul țării, mai ales că spitalele au în frigidere câte o singură unitate pe sânge pentru fiecare grupă de sânge, de cele mai multe ori negăsindu-se pentru grupele cu RH negativ.

Din păcate, lipsa de sânge duce la amânarea unor intervenții chirurgicale, acesta fiind și motivul pentru care multe vedere donează sau se implică în cazurile umanitare care au nevoie de sânge sau plasmă.

ADVERTISEMENT

Printre vedetele care au donat sânge de-a lungul timpului se numără Răzvan Fodor, Oana Andoni, Monica Dascălu, sau Magda Pălimariu, în timp ce prezentatorul Virgil Ianțu este printre puținii care au donat plasmă pentru cei care suferă de COVID-19.

Numărul donatorilor de plasmă din România rămâne scăzut, în ciuda faptului că medicii au făcut în repetate rânduri apel la oamenii care s-au vindecat de noul tip de coronavirus. Plasma poate salva viața pacienților care suferă de forme grave ale bolii.

ADVERTISEMENT
Tags: