ADVERTISEMENT
News

Virgil Musta anunță când s-ar putea îmbunătăți situația pandemiei în România: ”În momentul în care nu vor mai fi interese”

Autor: Adrian Baciu | 11.09.2020 | 15:25
Virgil Musta anunță când s-ar putea îmbunătăți situația pandemiei în România: ”În momentul în care nu vor mai fi interese”
Virgil Musta anunță când s-ar putea îmbunătăți situația pandemiei în România. Sursa foto: hepta.ro

Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, anunță când am putea asista la o ameliorare a pandemiei de Covid-19 în România.

ADVERTISEMENT

În opinia cadrului medical din vestul țării, o perioadă mai bună în această evoluției a epidemiei de coronavirus ar putea putea fi imediat după alegerile locale din 27 septembrie.

Dr. Musta acuză o politizare a acestui virus din partea unor persoane din România, fapt pentru care populația nu este unită în combaterea îmbolnăvirilor și respectarea măsurilor.

ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta anunță când s-ar putea îmbunătăți evoluția pandemiei în România

În opinia medicului Virgil Musta, în următoarea perioadă am putea asista la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, dată fiind începerea școlii, și dă exemplu experiența tuturor țărilor europene care au trecut prin acest moment dificil.

Legat de perioada în care România ar putea să intre pe un făgaș descendent al intensității crizei pandemice, doctorul din Timișoara este vehement și spune că aceste zile mai bune ar putea veni după alegerile locale.

ADVERTISEMENT

”Putem spune că există un moment când s-ar putea sa se îmbunătățească situația pandemiei din România. Aceasta poate fi după alegeri.

Am văzut că se politizează această pandemie. Nemaiavând atât de multe interese, s-ar putea ca după alegeri toată lumea să tragă de aceeași parte a căruței.”, a spus Virgil Musta la Digi24.

ADVERTISEMENT

Musta, despre situația din prezent: ”Nu e deloc una bună”

România a raportat și vineri, 11 septembrie, aproape 1.400 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. În opinia sa, Virgil Musta spune că situația din prezent nu este deloc una bună, iar startul anului școlar ar putea agrava lucrurile.

Medicul timișorean mai avertizează asupra faptului că unele unități școlare din țară se pot transforma în adevărate focare de infecție dacă nu se respectă regulile elementare impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem într-o situație bună. Atât timp cât lumea nu va respecta cele trei reguli de bază – purtarea măștii, distanțare socială și igienă – vom fi în această situație.

În orice țară din Europa unde a început școala a crescut și numărul de cazuri. Unele școli pot deveni focare de infecție. Școala trebuie să respecte toate regulile și să oblige profesorii și copiii să respecte regulile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, părinții trebuie să fie foarte atenți la copii și să încerce să facă un triaj epidemiologic acasă și să nu trimită copilul la școală dacă are semne, până se lămurește dacă are Covid sau nu”, a mai precizat dr. Virgil Musta la postul de știri citat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!