Virgil Musta, avertisment fără precedent: „Cu oricine ne întâlnim ne poate îmbolnăvi”

Flaviu Popa   
în HotNews
09/10/2020, 16:38
Virgil Musta, avertisment fără precedent: „Cu oricine ne întâlnim ne poate îmbolnăvi”
Doctorul Virgil Musta. Foto: opiniatimisoarei.ro.

Medicul timișorean Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, le dă un sfat important românilor.

Expertul le transmite cetățenilor să considere orice individ drept un potențial infectat cu Covid-19 și să interacționeze cu precauție cu acesta.

„Orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi”, este sfatul dat de Musta românilor.

Virgil Musta îi avertizează pe români să se ferească de alți oameni

Asistăm la drame în familie, unde nu mai avem unde interna cazuri grave. Aparținătorii insistă foarte mult ca pacienții să fie internați, dar noi nu mai avem locuri. Această presiune face ca și medicii să fie foarte obosiți, tracasați, să aibă probleme în a-și desfășura în mod eficient actul medical.

Dacă acum trei luni riscul de a te întâlni cu o persoană bolnavă nu era foarte mare, acum putem considera ca orice persoană cu care ne întâlnim, prieten, cunoscut, este potențial infectat și ne poate îmbolnăvi. Trebuie să purtăm masca permanent, când ne întâlnim cu cineva”, a explicat Virgil Musta, pentru Digi 24.

Musta crede că oamenii înțeleg greșit conceptul de relaxare și uită să mai respecte regulile, acesta fiind principalul motiv pentru care numărul de infecții cu Covid-19 este tot mai mare, conform ciao.ro.

„S-a ajuns la o rea înțelegere a relaxării, lumea consideră că dacă ești relaxat nu trebuie să respecți regulile. Nu este adevărat”, a adăugat medicul.

România a înregistrat în 9 octombrie 3.186 de cazuri de infectare cu Covid-19, ajungând la un total de 148.886 de cazuri confirmate.

Din acest total, 114.792 de oameni s-au vindecat și 5.299 de persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat, și pe fondul unor boli asociate.

În ultimele 24 de ore au murit 52 de persoane (24 de bărbați și 28 de femei), potrivit datelor oficiale.

Închide ×