News

Virgil Musta, avertisment îngrijorător privind pandemia din România: Oamenii ar putea muri la domiciliu

28.07.2020 | 12:11
Virgil Musta avertisment ingrijorator privind pandemia din Romania Oamenii ar putea muri la domiciliu
ADVERTISEMENT

Medicul timișorean Virgil Musta face previziuni sumbre privind evoluția crizei de Covid-19 din România și spune că riscăm ca lumea să moară la domiciliu dacă nu se vor lua măsuri.

Un cunoscut cadru medical aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus, doctorul din Timișoara se teme că România ar putea ajunge într-o situație similară cu cea a Spaniei și Italiei de acum câteva luni.

ADVERTISEMENT

Soluția pentru evitarea acestui drum tragic, în viziunea Dr. Musta, ar fi un set de măsuri restrictive, care însă nu ar fi deloc pe placul populației, care a trecut deja printr-o severă stare de urgență.

Virgil Musta transmit un avertisment îngrijorător privind pandemia din România: Oamenii ar putea muri la domiciliu

Implicat direct în lupta cu vindecarea pacienților infectați cu Covid-19, Virgil Musta, angajat al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, spune că România este mult prea relaxată pentru situația gravă în care se află.

ADVERTISEMENT

În opinia medicului din Banat, dacă cetățenii nu vor conștientiza pericolul, riscă ”să luăm calea Italiei, Spaniei sau a Franței”, acolo unde sistemul medical nu a mai făcut față îmbolnăvirilor.

”Eu cred că și aici, în momentul în care se constată că se adună prea multă lume la grătare, undeva în afara stațiunii, această activitate trebuie făcută sub control sau interzisă.

ADVERTISEMENT

Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze.

Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război”, a spus Musta la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Musta avertiza deja privind locurile din spitale

Recent, medicul Virgil Musta a tras și un semnal de alarmă cu privire la faptul că ”din cauza afluxului mare de pacienți internați în ultimele zile, locurile din spitale au devenit insuficiente”.

”Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei.

Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.”, spunea Musta acum câteva zile.

ADVERTISEMENT