News

Virgil Musta, avertisment pentru cei ce refuză vaccinarea! ”Vor apărea noi tulpini. Valul 4 al pandemiei poate fi teribil”

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre posibilitatea ca pandemia de coronavirus să cunoască și cel de-al patrulea val.
25.05.2021 | 11:22
Virgil Musta avertisment pentru cei ce refuza vaccinarea Vor aparea noi tulpini Valul 4 al pandemiei poate fi teribil
Virgil Musta, avertisment pentru cei ce refuză vaccinarea! ”Vor apărea noi tulpini. Valul 4 al pandemiei poate fi teribil” Foto montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta ne-a dezvăluit că pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat și că, acum, riscăm să ne confruntăm cu cel de-al patrulea val.

Medicul Virgil Musta, dezvăluiri despre al patrulea val al pandemiei

”Putem avea și un val 4 al pandemiei. Totul depinde de ritmul de vaccinare și de imunizare al populației. Adică, în cazul în care se tergiversează vaccinarea, dacă nu ajungem la o imunizare cât mai mare a oamenilor, riscăm să apară un alt val”, explică medicul Virgil Musta, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a precizat specialistul, lucrurile pot deveni complicate în cazul în care va apărea o nouă tulpină a virusului, evoluția SARS-COV2 fiind una naturală.

”Dacă lumea nu se vaccinează, dacă nu este imunizată suficient, pot apărea noi tulpini, iar atunci valul 4 al pandemiei poate fi teribil de periculos. Dacă va fi un val în care se vor păstra actualele tulpini, cele cunoscute și împotriva cărora vaccinul este eficient, este la limita suportabilității. Dar, așa cum se vede deja, apar noi tulpini, unele cu o rată a mortalității mai mare și cu o infecțiozitate ridicată”, a mai explicat Virgil Musta.

ADVERTISEMENT

Virgil Musta: ”Totul depinde de vaccinare”

Medicul Virgil Musta a precizat, pentru FANATIK, că, în acest moment, totul depinde de vaccinare și de ritmul în care populația se va imuniza.

”Totul depinde de vaccinare și de viteza cu care este dobândită imunizarea a cât mai mulți oameni. Dacă vaccinăm mult, și din păcate, acum, putem spune că am putea vaccina mult mai mult, suntem feriți de un val care să ne pună, din nou, probleme serioase, așa cum s-a întâmplat în trecut. Asta, evident, în cazul în care nu apar noi tulpini, evoluția naturală a virusului fiind certă”, explică medicul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT
Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta avertizeaza ca poate aparea un al patrulea val pandemic

Mai mult decât atât, medicul este convins că, în cazul în care vor apărea noi tulpini, specialiștii în ceea ce privește producția vaccinurilor vor reuși să le adapteze în cel mai scurt timp.

”Bănuiesc că, dacă vor apărea noi tulpini la care, acum, vaccinul nu ar avea o eficiență suficient de ridicată, cei care le produc le vor adapta. Iar atunci, probabil, va fi nevoie să fie administrată cea de-a treia doză”, a mai explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Dacă vaccinul va fi pe bani, va fi dezastru

Medicul Virgil Musta a comentat, în exclusivitate pentru FANATIK, și declarațiile făcute de Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților care a anunțat că, în principiu, cei care nu fac parte din categoriile de risc vor fi nevoiți să plătească vaccinul.

”Dacă va fi nevoie ca oamenii să plătească vaccinul, va fi cu adevărat problematic, va scădea enorm rata de vaccinare. Și acum vaccinăm mai puțin decât ar fi necesar, dar, cât de cât, este acceptabil, dar doar pentru că este gratuit. Nu cred că sunt mulți care vor plăti pentru vaccin, în viitor. Iar asta ar fi destul de grav, pentru că vorbim de o boală care are mortalitate, în funcție de statistici, între 4 și 6 %”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Ce spune Virgil Musta despre testele de anticorpi

Virgil Musta a comentat, pentru FANATIK, și noua ”modă” a celor vaccinați, cea de efectuare a testelor de anticorpi împotriva COVID-19.

”În principiu, testele nu strică, dar, în realitate, nu sunt foarte relevante, nu există standard. Adică, dacă am trecut prin boală și/sau ne-am vaccinat, știm dacă avem o minimă protecție împotriva COVID-19 și, dacă există acei anticorpi, sunt șanse minime să facem o formă gravă, una care să necesite terapie intensivă. Dar, testele de anticorpi nu prezintă nivelul real de protecție, nu există un standard, depinde foarte mult de cantitatea de virus la care suntem expuși, dar și de mulți alți factori”, a explicat, pentru FANATIK, medicul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT