News

Virgil Musta, avertisment sever după explozia cazurilor de Covid-19: ”S-ar putea să nu mai avem unde să ne internăm”

04.10.2020 | 13:25
Virgil Musta, avertisment sever după explozia cazurilor de Covid-19: ”S-ar putea să nu mai avem unde să ne internăm”
Virgil Musta, avertisment sever după explozia cazurilor de Covid-19: ”S-ar putea să nu mai avem unde să ne internăm”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

România traversează o perioadă critică în pandemia de Covid-19, iar medicul Virgil Musta, aflat de luni bune în prima linie a luptei cu boala, lansează un avertisment sever.

În opinia doctorului din Timișoara, în această perioadă ”important e să nu ne îmbolnăvim” pentru că, imediat după ce ne-am infectat ”s-ar putea să avem nevoie de internare şi să nu mai avem unde să ne internăm”.

ADVERTISEMENT

Din spusele aceluiași medic, aflăm că, dacă cumva există o persoană care face formă severă, aceasta riscă să nu mai găsească un salon liber unde să se trateze.

Virgil Musta avertizează după explozia cazurilor

Aflat pe postul de șeful al secției de Boli Infecțioase a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta avertizează populația că nu mai există locuri la Terapie Intensivă iar dacă o persoană face o formă severă de Covid-19 riscă să nu va mai poată fi tratată.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că în această perioadă, în care mii de oameni ajung zilnic în spitale, este important ca lumea să își ia toate măsurile de protecție contra SARS-CoV-2.

“Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta, avertisment sever după explozia cazurilor de Covid-19. Sursa foto: Facebook

România, aproape de 600 de bolnavi la ATI

Gravitatea pandemiei de coronavirus din România este arătată de datele tot mai îngrijorătoare prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

Duminică, autoritățile au prezentat bilanțul ultimelor 24 de ore, iar acesta este unul din nou alarmant. Astfel, în ultima zi au fost 1.835 de cazuri noi de Covid-19 din 13.770 de teste.

În același timp, alte 56 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus. La ATI numărul pacienților internați ajunge la 598.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri