ADVERTISEMENT
News

Virgil Musta, despre afecțiunile pulmonare ale pacienților vindecați de Covid-19: ”Leziunile sunt mai accentuate decât cele avute în timpul spitalizării. E semn că boala a avansat și s-a agravat”

Autor: Adrian Baciu | 08.09.2020 | 11:53
Virgil Musta, despre afecțiunile pulmonare ale pacienților vindecați de Covid-19: ”Leziunile sunt mai accentuate decât cele avute în timpul spitalizării. E semn că boala a avansat și s-a agravat
Virgil Musta, despre măștile neconforme depistate la ”Victor Babeș”: ”Angajaţii s-au trezit că respiră prea uşor”. Sursa foto: tion.ro

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” din Timișoara a vorbit despre afecțiunile pulmonare ale pacienților vindecați de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Doctorul din vestul țării explică aceste sechele și le pune pe seama agravării unor leziuni pneumologice în organismul celor infectați cu acest virus SARS-CoV2.

Virgil Musta mai dezvăluie că foarte mulți pacienți se confruntă cu leziuni interne, nu doar asupra plămânilor, ci și a altor organe, după vindecarea de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Virgil Musta explică afecțiunile pulmonare ale pacienților vindecați de Covid-19

Recent, un studiu din Austria releva faptul că cei care au scăpat de noul coronavirus rămân cu o serie de afecțiuni pulmonare destul de grave.

În acest context, medicul din Timișoara, Virgil Musta, aflat în prima linia a lupei cu pandemia de Covid-19, spune că la unitatea medicală la care lucrează a fost demarat un program de ”recuperare a pacienților post-covid”.

ADVERTISEMENT

Din primele date obținute de la pacienții investigați care s-au prezentat medicul spune că s-au constatat o serie de sechele destul de îngrijorătoare. Astfel, a reieșit faptul că, după vindecare, leziunile pulmonare ale pacienților s-au agravat, semn că boala a avansat.

”O serie de pacienți internați cu leziuni pulmonare continuă după externare să prezinte tulburări de respirație. Am decis astfel să-i chemăm la o lună-două de la externare să vedem dacă aceste afecțiuni sunt în continuare grave și le afectează sistemul.

ADVERTISEMENT

Cei care aveau leziuni au fost introduși într-un program de recuperare, unul așa-numit de fibroză pulmonară. Vorbim de un program de recuperare post-covid a pacienților cu forme severe de pneumonie.

Au venit unii pacienți și la două luni după vindecare și am constatat că leziunile sunt mai accentuate decât cele avute în timpul spitalizării. E semn că boala a avansat și s-a agravat.”, a spus Musta la Digi24.

ADVERTISEMENT

Covid-19, posibile leziuni și asupra altor organe interne

Nu doar plămânii sunt cei afectați grav de infecția cu noul coronavirus. Virgil Musta mai dezvăluie că boala poate lăsa urmări și asupra altor organe.

”Nu sunt încă concluzii finale, dar eu sunt convins că rămân și cu leziuni la alte organe: atacă inima, sistemul nervos. Și aici pot rămâne sechele.”, a mai spus Musta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu recent, pacienţii vindecaţi de coroavirus se confruntă, săptâmâni întregi după externare, cu dificultăţi de respiraţie, tuse şi probleme pulmonare, conform unui studiu realizat de cercetătorii din Austria, conform The Guardian.

Cercetătorii au constat că, la şase săptămâni după externare, 88% dintre pacienți au continuat să prezinte semne de deteriorare la nivelul plămânilor, în timp ce 47% dintre pacienți se confruntau cu probleme respirație. La 12 săptămâni, procentele au ajuns la 56% și respectiv 39%.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!