News

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID-19, nu recomandă hidroxiclorochina în tratarea coronavirusului

19.05.2020 | 10:59
Virgil Musta medicul care a vindecat cei mai multi bolnavi de COVID19 nu recomanda hidroxiclorochina in tratarea coronavirusului
ADVERTISEMENT

Virgil Musta, medicul din Timișoara care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID-19, nu recomandă hidroxiclorochina în tratamentul pentru noul coronavirus.

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID-19, nu recomandă hidroxiclorochina în tratarea coronavirusului

Medicul Virgil Musta. șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timișoara, a vorbit despre hidroxiclorochina, un medicament pe care unele state îl folosesc în tratarea bolnavilor de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Doctorul timișorean recunoaște că medicamentul este folosit și la noi în țară, însă doar pentru anumite forme de coronavirus. În ceea ce-l privește, Virgil Musta spune că la unitatea medicală la care lucrează nu se utilizează hidroxiclorochina.

”Hidroxiclorochina este folosit la noi în țară pentru anumite forme ale COVID-19. Este un medicament cu destul de multe efecte adverse.

ADVERTISEMENT

Există multe teorii ca medicație de prevenție, dar noi nu l-am folosit pentru riscurile la care oamenii ar fi expuși.”, avertizează medicul din Timișoara.

Virgil Musta nu recomandă oamenilor să utilizeze acest medicament înainte de a primi avizul medical. Doctorul spune că hidroxiclorochina poate cauza complicații și chiar o moarte subită.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, la noi a fost această situație în care acest medicament a dispărut de pe piață și din depozite pentru că lumea a auzit de el și l-a achiziționat

Nu este recomand să se facă auto-medicație fără un sfat al medicului pentru că poate cauza complicații cardio vasculare și o moarte subită.”, a spus medicul Musta la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Virgil Musta: ”Putem merge în concedii dacă respectăm acum regulile”

Legat de ultimele măsuri de relaxare din România, Virgil Musta spune că, dacă populația le va respecta cu strictețe, există șanse ca în 1-2 luni să putem merge din nou în concedii de vară. În caz contrar, numărul de noi cazuri ar putea exploda și ar duce la noi măsuri de izolare.

”Dacă nu suntem respectăm și nu acționăm cum trebuie poate apărea un nou val. În ultima săptămână, numărul de cazuri a scăzut, ceea ce este bine, dar dacă nu respectăm regulile, care nu sunt dificil de respectat, există riscul de a crește numărul de cazuri și de a asista la un nou val de pandemie.

Dacă respectăm regulile e foarte probabil ca epidemia să descrească, iar peste 1-2 luni să ne bucurăm de concedii de vară”, a mai spus dr. Musta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: