News

Anunțul făcut de Virgil Musta despre coronavirus. Ce se întâmplă cu bolnavii de COVID după doar o zi de spitalizare

20.08.2020 | 11:02
Anuntul facut de Virgil Musta despre coronavirusCe se intampla cu bolnavii de COVID dupa doar o zi de spitalizare
ADVERTISEMENT

Medicul timișorean, Virgil Musta, crede că o zi în spital ar putea face diferența dintre viață și moarte. Doctorul specialist în boli infecţioase afirmă cu tărie că este nevoie de spitalizarea pacienţilor care sunt testaţi pozitiv cu COVID-19.

E un moment greu în istoria omenirii și confuzia alimentată de contradicțiile specialiștilor, nu a făcut decât să creeze panică. Virgil Musta încearcă să lămurească clar și definitv un aspect.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat că în spital pacienții sunt tratați corespunzător. Acolo li se administrează imediat tratamente personalizate împotriva bolii, fără de care virusul poate evolua rapid spre forme severe.

Ce crede Virgil Musta. O zi în spital: diferența dintre viață și moarte

Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, a amintit că în urma noilor reglementări legale, orice persoană depistată cu noul coronavirus are obligaţia să se interneze minim 24 de ore în spital.

ADVERTISEMENT

Acolo persoana va fi evaluată de medici, va face o serie de analize menite să depisteze principalele mecanisme patogenice care apar în COVID-19, și anume intensitatea sindromului inflamator şi a tulburărilor de coagulare. Abia atunci, dacă analizele sunt în parametrii normali,  pacienţii pot cere să meargă acasă, în autoizolare.  În schimb, celor care manifestă cele două caracteristici li se recomandă să rămână internaţi în spital.

Doctorul crede că există pericolul ca boala să evolueze către o formă severă foarte repede. De aceea Virgil Musta spune că o zi în spital poate face o diferentă mare.

ADVERTISEMENT

“Am avut pacienţi care se simţeau bine, nu aveau simptome de COVID-19 sau erau uşor simptomatici şi au ales să plece acasă. După patru – cinci zile, s-au decompensat rapid şi, din păcate, au ajuns în Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat Virgil Musta.

“Evaluarea făcută pacienţilor simptomatici ne-a permis încadrarea mai exactă într-o formă clinică a bolii, astfel încât terapia să fie personalizată pe forma ei şi pe patogenia existentă şi nu pe boală. Acest lucru ne-a făcut să obţinem rezultate bune în tratamentul pacienţilor cu COVID-19. Mai mult, tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depăşim, tratamentul nu mai este la fel de eficient. Cu alte cuvinte, este necesară o evaluare precoce şi administrarea rapidă a unui tratament personalizat”, a adăugat medicul timișorean.

ADVERTISEMENT