News

Virgil Musta, trimis în judecată de DNA. Procurorii au pus sechestru asigurător pe o parte din banii medicului

Virgil Musta, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. Celebrul medic s-a folosit de asistente de la spitalul de stat la clinica privată unde el era asociat
29.11.2022 | 13:30
Virgil Musta trimis in judecata de DNA Procurorii au pus sechestru asigurator pe o parte din banii medicului
Virgil Musta, trimis în judecată de DNA Foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu.

Alături de Musta au fost trimise în judecată alte trei persoane

Virgil Musta este acuzat de procurori că a determinat trei asistente medicale să presteze servicii medicale (recoltarea de probe pentru teste COVID-19) la firma la care el este asociat, deşi ele se aflau în timpul programului de lucru la unitatea medicală publică. DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a medicului.

ADVERTISEMENT

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, faptele de care este acuzat Virgil Musta s-ar fi pretrecut în perioada 21 iulie-9 noiembrie 2020. “Folosindu-se de influenţa pe care o avea în calitatea sa de medic şef de secţie, inculpatul le-ar fi determinat pe cele trei asistente, în mod direct sau prin intermediul inculpatei Paica Dana Mihaela (n.r. – medica la societatea medicală unde era asociat Musta), să preleveze probe biologice în vederea depistării infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR şi să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societăţii comerciale private la care acesta era asociat (utilizând o casă de marcat mobilă).

Deşi zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00, ar fi prestat servicii medicale pentru societatea comercială menţionată, cele trei asistente ar fi încasat integral drepturile salariale plătite de spital”, a transmis DNA.

ADVERTISEMENT

Procurorii mai arată că, la instigarea lui Virgil Musta, inculpatele Manolescu Diana Luminiţa – directorul medical al spitalui, şi Albu Maria Diana – asistent medical, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancţionării celor trei asistente medicale.

Mai mult, DNA susţine că Albu Maria Diana ar fi întocmit, iar Manolescu Diana Luminiţa ar fi aprobat foile colective de prezenţă în conţinutul cărora au fost evidenţiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

ADVERTISEMENT

În acest fel, s-ar fi generat un prejudiciu de 12.173 de lei în dauna Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” Timişoara. Pe de altă parte, societatea privată la care este asociat Musta ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 172.508 de lei.

În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 12.173 de lei aparţinând lui Musta, aflată într-un cont bancar.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii.

ADVERTISEMENT
Tags: