News

Virgil Popescu, anunț important despre facturile la curent și gaz: “Gândim o schemă de ajutor pentru milioane de oameni”

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a oferit un anunț foarte important despre facturile la curent electric și gaz, declarând: "gândim o schemă de ajutor pentru milioane de români".
30.08.2021 | 22:24
Virgil Popescu anunt important despre facturile la curent si gaz Gandim o schema de ajutor pentru milioane de oameni
ADVERTISEMENT

Iulian Iancu, fostul președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, a oferit un scenariu sumbru legat de evoluția prețurilor la facturile de curent electric, anticipând o dublare a acestora.

În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Energiei, a declarat că va exista o creștere a prețurilor la curentul electric, anticipând o majorare cu 30%.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, anunț important despre scumpirile la curent și gaz: “Gândim o schemă de ajutor pentru milioane de români”

Cosmin Prelipceanu: “Despre electricitate și gaz spuneți-ne dacă aceste majorări vor continua.”

Virgil Popescu: “Eu cred că pe piața electrică vom asista la un platou și la gaze suntem la un platou. La gaze naturale prețul este dat de către gazul rusesc, așa s-a stabilit, 40% dintre consumul de gaz 

ADVERTISEMENT

Până nu va fi funcțională conducta Nord Stream 2 nu vom asista la o reducere a prețului, după ce va fi această pornită, vom asista din nou la o revenire a prețului la nivelul anului 2019, undeva la 20-22 de Euro pe megawatt, acum fiind dublu.

După aceea producerea de energie electrică pe bază de gaz va fi mai ieftină, dacă nu ne vom trezi ulterior cu o creștere a certificatelor de mediu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că va trebui să dea de gândit colegilor din Comisia Europeană și să nu ne mai grăbim așa repede cu scoaterea gazului și combustibilului fosil nu merge atât de repede. 

Cred că trebuie puse niște reguli și instituțiile statului care au rol de control să verifice. Eu mă bucur că totuși instituțiile au reacționat, am avut discuții împreună și vor începe niște controale foarte serioase.

ADVERTISEMENT

Dacă este cazul putem să modificăm amenzile și nu am niciun fel de reținere să vin cu ordonanță de urgență în Guvern. De ce să nu plătească furnizorii pentru facturi mărite cu amenzi din cifra de afaceri? Haideți să vedem cum decurge acest control.

Eu cred că s-au simțit scumpirile deja, dar ceea ce vrem noi să facem mai departe, gândim o schemă de ajutor pentru această iarnă pentru milioane de români și vom veni săptămâna aceasta cu o propunere și continuăm programul pentru întreprinderile mici și mijlocii, pentru fabricile de pâine oferim granturi pentru a-și monta panouri solare să își optimizeze costurile. Pot face reduceri foarte mari și să devină mai competitivi.”

ADVERTISEMENT