News

Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul Romarm. Ce calitate are ministrul energiei

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost audit marți, 7 martie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Oficialul Guvernului are calitate de martor în dosarul Romarm.
07.03.2023 | 14:26
Virgil Popescu audiat la DNA in dosarul Romarm Ce calitate are ministrul energiei
Ministrul energiei, Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul Romarm. Oficialul ar avea calitate de martor. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Vizită surpriză, marți, 7 martie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. În fața procurorilor s-a prezentat la audieri ministrul energiei din Guvernul Ciucă, liberalul Virgil Popescu.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, audiat la DNA în dosarul Romarm. Oficialul ar avea calitate de martor

Din primele informații, oficialul a fost audiat la DNA în dosarul privind achiziția de măști neconforme de către Romarm. Potrivit surselor judiciare citate de Agerpres, Virgil Popescu are, deocamdată, calitatea de martor în această speță.

ADVERTISEMENT

Actualul ministru al energiei este fostul superior al lui Gabriel Țuțu de la Romarm, pe când era ministru al economiei. Virgil Popescu ocupa această funcție în Executiv la momentul afacerilor cu măști neconforme din pandemie.

În prezent, procurorii DNA vor să afle detalii legate de informațiile pe care Ministerul Economiei le avea în primăvara 2020 în legătură cu achiziția de măști și utilaje. Aceste achiziții s-au dovedit ulterior extrem de păguboase și ar fi dus la un prejudiciu de peste 8,6 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Reamintim că Direcția Națională Anticorupție a deschis, încă din ianuarie, un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei de Covid-19.

Într-o primă fază, în acest dosar au fost reținuți șeful Romarm, Gabriel Țuțu, precum și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, dar și fiul acestuia, Alexandru Pițurcă. Toți au fost eliberați ulterior de magistrați.

ADVERTISEMENT

Un alt fost ministru al economiei, Claudiu Năsui, audiat în dosarul Romarm

În urmă cu o lună, pe 6 februarie, la DNA s-a prezentat un alt fost ministru al economiei din perioada pandemiei, politicianul USR Claudiu Năsui. El a ocupat această funcție în Guvern în perioada 23 decembrie 2020 – 6 septembrie 2021.

În fața sediului Direcției Naționale Anticorupție, deputatul a precizat, la acea dată, motivele prezenței sale în instituție. El a spus că a fost citat ca martor. ”Am fost citat în calitate de martor. Este important să colaborăm cu autoritățile în astfel de situații. Am făcut plângeri la DNA când mi s-a părut că sunt fapte penale”, a spus Năsui în fața jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

În debutul acestui an, fostul ministru al economiei, Claudiu Năsui, a afirmat, despre şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, că a avut o relaţie foarte proastă cu el şi că a vrut să îl schimbe şi chiar a început procedura, dar avea un contract care era făcut în așa mod ”că era foarte greu să îl dai afară, pentru că trebuia să plăteşti multe salarii compensatorii”.

ADVERTISEMENT