News

Virgil Popescu, avizat pozitiv pentru funcția de ministru al Economiei

05.03.2020 | 14:05
Virgil Popescu avizat pozitiv pentru functia de ministru al Economiei
ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în Guvernul Cîțu, a primit aviz pozitiv în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

Virgil Popescu, avizat pozitiv pentru funcția de ministru al Economiei

Liberalul a primit 24 de voturi “pentru”, 4 “împotrivă” și 3 abțineri.

Membrii Comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat, reunite, au acordat 24 voturi “pentru”, 4 voturi “împotrivă” şi 3 abţineri. Astfel, el devine al treilea ministru liberal care primește, joi, aviz pozitiv la audierile din Parlament. Ceilalți doi sunt Bogdan Aurescu (Externe) și Marcel Boloș (Fonduri Europene).

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, critic ferm al OUG 114

Popescu a fost ministru al Economiei și în Guvernul Orban și s-a remarcat ca unul dintre criticii OUG 14.  La finalul anului trecut, el a spus că OUG 114 nu a avut niciun efect pozitiv în economie, ducând în schimb la apariția unor noi ”băieți deștepți din energie”.

Popescu a ținut să arate că Guvernul liberal a luat deja măsuri pentru abrogarea OUG 114/2018 pe partea de energie și că nu există motiv pentru ca preţul gazelor la producător să fie din nou liberalizat la 1 iulie 2020, iar plafonul de 68 de lei pe MWh să fie ridicat.

ADVERTISEMENT

Ministrul a vorbit atunci și despre eliminarea taxei de 2% impusă companiilor din energie pe cifra de afaceri, ”o taxă care a crescut inutil factura românilor”. ”O taxă în urma căreia s-au strâns peste 600 de milioane de lei în conturile ANRE, bani care stau în conturi şi nu produc absolut nimic.

Am propus Guvernului ca cu aceşti bani să se poată efectua proiecte în zona de energie, proiecte în zona de eficienţă energetică şi să îi putem folosi şi pentru consumatorul vulnerabil, pentru că, tot în cursul anului 2020, vom defini consumatorul vulnerabil şi schema de finanţare a acestuia”, a mai spus ministrul Economiei.

ADVERTISEMENT