News

Virgil Popescu, ministrul Economiei: ”Nu are logică să deschidem restaurantele, dacă nu se respectă regulile pe terase”

14.07.2020 | 23:19
Virgil Popescu ministrul Economiei Nu are logica sa deschidem restaurantele daca nu se respecta regulile pe terase
ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat că nu va fi permisă deschiderea restaurantelor în interior câtă vreme nu va există siguranța că regulile de prevenție a infectării cu coronavirus sunt respectate pe terase. Abia pe 1 august se va face o nouă evaluare a modului  în care se sunt respectate regulile în industia HoReCa, a spus Popescu la Digi24.

Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”, a declarat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Ministrul a spus că  starea de alertă trebuie să rămână în vigoare, în condițiile în care cazurile zilnice de infectare nu se apropie de un număr din două cifre.

Patronii teraselor li se cere să impună respectarea regulilor

Popescu a avertizat că proprietarii de terase că depinde de ei să impună clienților respectarea măsurilor de prevenție, iar acest lucru este în interesul lor.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli. Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă”, a spus Popescu.

Ministrul Economiei a precizat că a fost elaborat un set de condiții pentru ca deschiderea restaurantelor să fie posibilă, condiții care vor fi discutate cu reprezentanții industriei HoReCa.

ADVERTISEMENT

Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor (…) Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor”, a spus Popescu.

Ministrul a precizat că evaluarea situației se face din două în  două săptămâni, astfel că o posibilă relaxare  a unor măsuri impuse de autorități va fi luată în calcul pe 1 august.

ADVERTISEMENT

Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen”, a conchis Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT