Fotbal intern

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

20.08.2018 | 17:33
Virgil Postolachi a obtinut cetatenia romana Prima reactie a tatalui sau

Virgil Postolachi, tânărul atacant din Republica Moldova, care a impresionat la PSG, a obţinut cetăţenia română! Disputat de numai puţin de trei echipe naţionale, ca urmare a faptului că se anunţă un jucător de mare perspectivă, Virgil Postolachi şi familia au exclus din start varianta de a juca pentru Moldova, rămânând în cursă doar România şi Franţa. Condiţia pusă de tatăl lui Virgil autorităţilor române a fost ca acestea să rezolve problema cetăţeniei până când naţionala de juniori U19 a Franţei va avea primul meci, adică până în luna noiembrie.

Contactat de FANATIK.RO tatăl jucătorului, Oleg Postolachi, aflat în Franţa, la Paris,  ne-a declarat: “Ar fi ceva extraordinar dacă în sfârşit ni s-a făcut dreptate şi noi am redobândit cetăţenia română. Chiar am emoţii când vorbesc acest lucru cu voi, pentru că nu am încă anunţaţi oficial. Dacă va juca acum pentru România, eu v-am mai spus că da, dar să primim informaţia oficial”.

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română. Tatăl său aşteaptă confirmarea oficială

Iată că, în sfârşit, autorităţile române s-au mişcat de această dată cu repeziciune şi au acordat, conform Cancan cetăţenia română lui Virgil Postolachi. Acum mingea se va afla în terenul selecţionerului Cosmin Contra, care pentru a fi sigur că a pus mâna pe un jucător de mare talent, la cei 18 ani ai săi, nu mai rămâne decât să îl convoace la lot pentru meciurile din cadrul Ligii Naţiunilor. Şi un minut jucat în aceste meciuri oficiale ar duce la o consecinţă extrem de favorabilă echipei naţionale. Postolachi nu va mai putea din acel moment să mai îmbrace niciodată tricoul altei reprezentative decât a României, ceea ce înseamnă un mare câştig pentru tricolori.  VEZI AICI DOCUMENTUL OFICIAL DIN PARTEA AUTORITĂŢILOR ROMÂNE

Virgil Postolachi a impresionat prin calităţile sale arătate la echipa de juniori a clubului parizian şi a fost chemat în această vară de către noul antrenor al campioanei Franţei, germanul Thomas Tuchel şi introdus pe teren în amicalul cu Atletico Madrid. Pe care PSG l-a câştigat in extremis, în ultimul minut, tocmai datorită unei superexecuţii a lui Virgil Postolachi. De fapt, în cazul familiei Postolachi este vorba de o cerere de redobândire a cetăţeniei române, pe care bunicii jucătorului au avut-o în timpul în care Basarabia era pământ românesc.

Solicitase de câteva luni acest lucru

Imediat după ce a devenit major, Virgiliu Postolachi a venit, împreună cu tatăl său, la București pentru a începe demersurile de redobândire a cetățeniei române. Talentatul atacant este născut la Edineț, Republica Moldova, pe 17 martie 2000.

Virgil Postolachi a obținut cetățenia română. A refuzat să joace pentru Moldova. Alegerea era între România şi Franţa
Virgil Postolachi a obținut cetățenia română. A refuzat să joace pentru Moldova

Tatăl lui Virgil anunţa în urmă cu o lună dorinţa fiului său de a juca pentru România şi făcea apel la autorităţi ca lucrurile să mişte repede. “Noi am făcut toate demersurile pentru a putea să redevenim cetăţeni români. De ce vă spun acest lucru? Pentru că bunicii mei au avut pe timpul României Mari cetăţenia română, iar noi dorim să redevenim cetăţeni români ca şi urmaşi ai lor. Am fost la Bucureşti în urmă cu câteva luni şi am depus toate actele necesare. Vreau să ştiţi că tot ce a depins de noi eu consider că noi am făcut. Mai mult de atât nu mai avem ce să facem. Trebuie doar să aşteptăm. Am fost căutat de la București prin august 2017. Băiatul meu a primit convocări şi de la naţionala Moldovei, dar nu s-a dus să joace. Momentan el îşi doreşte să joace pentru România, dar acest lucru nu depinde doar de el.