Fotbal international

Virgil Van Dijk este cel mai bun fotbalist UEFA al sezonului trecut. Care sunt ceilalți laureați de la gală

29.08.2019 | 20:17
Virgil Van Dijk este cel mai bun fotbalist UEFA al sezonului trecut Care sunt ceilalti laureati de la gala

Înainte de tragerea la sorți a grupelor Champions League, la Monaco, UEFA a oferit trofeele pentru cei mai buni jucători ai sezonului trecut. Gala de decernare a premiilor i-a răsplătit pe cei mai buni fotbaliști de pe fiecare post din echipă, dar și individual, per total. De asemenea a fost aleasă cea mai bună jucătoare de fotbal din Champions League și cel mai bun președinte al sezonului.

Virgil Van Dijk a fost ales cel mai bun fotbalist al anului

Olandezul Virgil van Dijk este marele câștigător al trofeului UEFA. pentru cel mai bun fotbalist din Champions League, ediția 2018-2019. Fundașul central de 28 de ani a fost favorit și înaintea decernării premiilor la casele de pariuri. Fotbalistul lui Liverpool a câștigat în premieră trofeul de cel mai bun jucător al anului, luăndu-le „fața” lui Lionel Messi (doar cel mai bun atacant) și Cristiano Ronaldo (niciun premiu!).

Anul trecut, trofeul oferit de UEFA pentru sezonul 2017-2018, a fost câștigat de Luka Modric. Ulterior, mijlocașul lui Real Madrid a primit și Balonul de Aur 2018. Din nefericire pentru croat, nu a putut să-și apere distincția primită și în sezonul 2018-2019 din cauza parcursului slab al echipei sale, eliminată în sferurile de finală de Ajax Amsterdam.

Premianții sezonului 2018-2019 din Champions League

Portar: Alisson Becker (Liverpool)

Fundaș: Virgil van Dijk (Liverpool)

Mijlocaș: Frenkie De Jong (Ajax Amsterdam) *

Atacant: Lionel Messi (FC Barcelona)

Cea mai bună fotbalistă a anului: Lucy Bronze (Olympique Lyon)

Premiul președintelui: Eric Cantona

* Frenkie De Jong a fost transferat de Barcelona de la Ajax în vară

Virgil van Dijk, câștigătorul galei FIFA The Best. Sursă foto: hepta.ro
Virgil van Dijk, câștigătorul galei FIFA The Best. Sursă foto: hepta.ro

Virgil van Dijk i-a luat fața lui Lionel Messi

Virgil van Dijk a câștigat titlul de cel mai bun jucător al anului în fața lui Lionel Messi. Olandezul a făcut un sezon uimitor cu Liverpool, iar partidele bune și consistente pe care le-a făcut în sezonul trecut de Champions League i-au adus titlul oferit de UEFA. Lionel Messi a fost aproape de a câștiga trofeul, dar eliminarea suferită chiar în fața lui Liverpool a cântărit mult în decizia finală. În schimb, marele rival Cristiano Ronaldo nu a câștigat nimic la această gală.

Jucătorii lui Liverpool au fost cei mai premiați fotbaliști ai galei. Alisson Becker a câștigat titlul de cel mai bun portar, iar Virgil van Dijk a primit două disticții, cea de fundașul anului și cea de jucătorul anului.

  • 28 de ani are Virgil van Dijk
  • 90.000.000 de euro este cota de piață a lui Virgil van Dijk, conform transfermarkt.com
Tags: