Fotbal international

Virgiliu Postolachi a primit cetățenia română! Poate fi chemat la echipele naționale

25.09.2018 | 19:52
Virgiliu Postolachi a primit cetățenia română în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada României în Franța

Tânărul fotbalist al echipei Paris Saint-Germain, Virgiliu Postolachi, a primit cetățenia română în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marți, la Ambasada României în Franța. Jucătorul în vârstă de 18 ani va putea fi chemat de acum la echipele naționale ale României.

Virgiliu Postolachi, unul dintre cei mai bine cotați tineri fotbaliști din Franța, s-a remarcat în turneul efectuat în această vară de Paris Saint-Germain. El a beneficiat de absența starurilor campioanei din Ligue 1 și a impresionat în stagiul de pregătire din Singapore în care a marcat golul decisiv în partida câștigată cu Atletico Madrid, scor 3-2.

Virgiliu Postolachi a primit cetățenia română: ”E unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști de la PSG”

”Virgiliu Postolachi, unul din cei mai promițători tineri fotbaliști ai campioanei Franței, Paris Saint-Germain, este de astăzi cetățean român. Ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat certificatul de cetățenie română în cadrul unei ceremonii emoționante”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Franța.

Virgiliu Postolachi depune jurământul pentru primirea cetățeniei române în fața Ambasadorului României în Franța, Luca Niculescu
Virgiliu Postolachi depune jurământul pentru primirea cetățeniei române în fața Ambasadorului României în Franța, Luca Niculescu

Virgiliu Postolachi și-a manifestat în mai multe rânduri dorința de a evolua pentru echipa națională a României, iar acum visul său poate deveni realitate. Pentru a juca sub tricolor, fotbalistul a refuzat să joace pentru reprezentativele Moldovei și Franței.

Fotbalistul născut în Moldova, la Edineţ, și care deține și cetățenia franceză, a primit în această vară primul contract de profesionist. Virgiliu Postolachi a semnat pe trei ani cu Paris Saint-Germain, dar va evolua în continuare la formația Under-19 a clubului.

Virgiliu Postolachi este campion al Franței la categoria Under-17. El a marcat două goluri pentru Paris Saint-Germain în finala cu AS Monaco. Tânărul fotbalist a fost promovat la formația Under-19 a campioanei din Ligue 1 și a reușit să înscrie două goluri în UEFA Youth League în doar 159 de minute jucate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri