Fotbal international

Virgiliu Postolachi, gol de senzaţie în PSG-Atletico Madrid 3-2! Spaniolii, uluiţi! Video

30.07.2018 | 16:48
Virgiliu Postolachi gol de senzatie in PSGAtletico Madrid 32 Spaniolii uluiti Video

Virgiliu Postolachi, gol de senzaţie în PSG-Atletico Madrid 3-2. Fotbalistul de 18 ani a jucat 39 de minute în meciul amical disputat în cadrul International Championship Cup şi a adus victoria pentru campioana Franţei.

Mijlocaşul ofensiv moldovean a marcat, în minutul 90+2, cu un şut din afara careului, imparabil pentru Antonio Adan, portarul spaniolilor. Presa din Spania a reacţionat imediat la reuşit lui Virgiliu Postolachi. “Ce golazo a reuşit Postolachi”, au scris jurnaliştii de la Marca.

Virgiliu Postolachi, gol de senzaţie în PSG-Atletico Madrid 3-2

Virgiliu Postolachi, gol de senzaţie în PSG-Atletico Madrid 3-2. Jucătorul moldovean a jucat în toate cele trei meciuri jucate de parizieni în International Championship Cup. Federaţia Română de Fotbal încearcă să-l naturalizeze pe fotbalistul de 18 ani care a semnat în acest an un contract pe trei ani cu PSG. “Dacă România îmi face o propunere, sunt deschis oricărei convocări! Ar fi şi România o variantă, eu sper că da. Îmi plac şi Neymar, şi Mbappe. Vorbesc şi limba română, dar cu accent franţuzesc aşa”, a declarat fotbalistul de 18 ani pentru PRO TV.

La finalul meciului, fotbalistul de 18 ani a primit premiul de omul meciului. Fotbalistul s-a fotografiat cu trofeul şi a postat imaginea pe contul personal de Instagram. Celelalte goluri ale echipei au fost marcate de Christopher Nkunku şi Moussa Diaby.

Virgiliu Postolachi, de cinci ani la PSG

Virgiliu Postolachi se antrenează din 2013 cu PSG, iar la 18 ani se poate lăuda deja cu două titluri de campion al Franței cu echipa U17 a parizenilor în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. În această vară, fotbalistul a semnat contractul de profesionist cu formaţia de pe “Parc des Princes”. Moldoveanul a mai marcat un gol în această vară, în amicalul PSG – Chambly 2-4, meci care a însemnat şi debutul lui Gianluigi Buffon pentru campioana Franţei.

“Acesta a fost scopul vieții mele, să semnez primul contact profesionist cu clubul Paris Saint-Germain. Sunt foarte mândru că am reușit să fac acest lucru. Acum urmează cel mai dificil lucru. Eu trebuie să continui să muncesc la antrenamente pentru a juca la cel mai înalt nivel. Am avut posibilitatea să mă antrenez de câteva ori în sezonul precedent cu grupul de jucători profesioniști ai clubului și iată de ce intenționez să revin la ei, pentru că nu există un lucru mai plăcut decât cel de a munci cu cei mai buni fotbaliști din lume, pentru a progresa”, a declarat Virgiliu Postolachi.

International Champions Cup este un turneu amical ce se desfăşoară pe toate continentele înaintea startului campionatelor interne din Europa. Campioana în exerciţiu este FC Barcelona, iar la ediţia curentă participă din nou echipele cele mai importante din fotbalul european, cum ar fi Real Madrid, Juventus Torino, Manchester City, Borussia Dortmund sau FC Liverpool.