Fotbal intern

Virgiliu Postolachi n-a fost convocat la naționala României U21. Explicația lui Mirel Rădoi

23.08.2018 | 16:32
Virgiliu Postolachi na fost convocat la nationala Romaniei U21 Explicatia lui Mirel Radoi

Virgiliu Postolachi, atacantul lui PSG, n-a fost convocat la echipa națională a României U21, iar Mirel Rădoi a explicat de ce nu l-a chemat pe fotbalistul în vârstă de 18 ani pentru partidele cu Portugalia și Bosnia-Herțegovina, din preliminariile Euro 2019.

Virgiliu Postolachi a obținut cetățenia română pe 20 august 2018, dar Mirel Rădoi nu l-a trecut pe lista stranierilor chemați pentru partidele din preliminariile Euro 2019, deși selecționerul echipei naționale a României i-a convocat pe Ionuț Radu (Genoa), Ionuț Nedelcearu (UFA), Alexandru Pașcanu (Leicester) și Andrei Ivan (Rapid Viena), în timp ce Vladimir Screciu (Genk), Adrian Petre (Esbjerg), Mihai Dobre (Bournemouth) și Andrei Rațiu (Villarreal), au fost trecuți pe lista adițională.

Virgiliu Postolachi n-a fost convocat la naționala României U21

Mirel Rădoi susține că nu a știut în momentul în care a făcut lista pentru meciurile din preliminariile Euro 2019 dacă actele lui Virgiliu Postolachi au fost gata și că va discuta cu selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, iar apoi o să ia o decizie finală în ceea ce îl privește pe atacantul de la PSG.

“Noi nu am ştiut în momentul în care am făcut convocările dacă actele sunt gata. Voi discuta cu Cosmin Contra şi vom vedea care va fi decizia finală, dar ne bucurăm că el a acceptat pentru că degeaba noi am fi făcut toate demersurile dacă el nu ar fi acceptat. Dacă nu astăzi (n.r. – 22 august), probabil că mâine (n.r. – 23 august) vom lua o decizie finală. Cred că da (n.r. poate fi convocat), dacă am găsi înţelegere la echipa de club şi din punctul ăsta de vedere nu cred că ar fi probleme pentru că vorbim de echipa naţională şi cred că s-ar putea, da”, a declarat Mirel Rădoi pentru  ProSport.

CITEŞTE ŞI: Cine este Virgiliu Postolachi moldoveanu de la PSG care poate juca pentru România

Pe 7 septembrie, “tricolorii” întâlnesc selecţionata Portugaliei, în deplasare, pentru ca pe 11 septembrie naţionala României U21 să joace la Ovidiu împotriva Bosniei-Herţegovina. Echipa pregătită de Mirel Rădoi este neînvinsă şi ocupă poziţia a treia în grupa preliminară, de unde se califică direct la turneul final doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a stabili încă două selecţionate care merg la Euro 2019.

Lista jucătorilor din străinătate convocați:

Andrei Ionuț Radu (Genoa)
Ionuț Nedelcearu (UFA)
Alexandru Pașcanu (Leicester)
Andrei Ivan (Rapid Viena)

Lista adițională:

Vladimir Screciu (Genk)
Adrian Petre (Esbjerg)
Marco Dulca (Swansea City)
Mihai Dobre (Bournemouth)

Clasamentul Grupei:

Clasamentul grupei din care face parte naţionala U21 a României
Clasamentul grupei din care face parte naţionala U21 a României

Echipa naţională a României U21 mai are de disputat patru meciuri. “Tricolorii” vor întâlni în deplasare Portugalia, pe 7 septembrie, iar pe 11 va primi vizita Bosniei-Herţegovina. Echipa pregătită de Mirel Rădoi va juca pe teren propriu şi meciul cu Ţara Galilor, pe 12 octombrie, iar pe 16 o întâlneşte pe Liechtenstein.

Rezultatele naţionalei României U21:

Liechtenstein – România 0-2

Bosnia Herţegovina – România 1-3

România – Elveţia 1-1

Elveţia – România 0-2

România – Portugalia 1-1

Ţara Galilor – România 0-0

Mirel Rădoi a fost numit selecţionerul echipei naţionale a României U21 după ce Daniel Isăilă a renunţat la contractul cu FRF (Federaţia Română de Fotbal) pentru a semna cu arbii de la Al Hazem. Rădoi are în plamares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua București, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Tags: