Fotbal intern

Probleme cu naturalizarea lui Virgiliu Postolachi! “N-am depus încă jurământul!”

18.09.2018 | 14:43
Probleme cu naturalizarea lui Virgiliu Postolachi Nam depus inca juramantul

Probleme cu naturalizarea lui Virgiliu Postolachi. Fotbalistul moldovean al lui PSG nu a primit nici până acum pașaportul românesc deși actele pentru redobândirea cetățeniei române i-au fost acceptate de către autoritățile de la București.

Mai joacă Virgiliu Postolachi pentru România? FANATIK.RO a aflat că au apărut între timp unele probleme cu redobândirea cetățeniei române, iar la această întrebare, nici tatăl jucătorului formației PSG, Oleg Postolachi, nu a știut să mai dea un răspuns după ce a mărturisit că este foarte supărat că nici până la această oră fiul său nu a fost chemat în România să depună jurământul. Asta deși actele sale i-au fost acceptate de autoritățile de la București.

Se mai face naturalizarea lui Virgiliu Postolachi?

FANATIK.RO a aflat că între timp autoritățile de la Chișinău fac presiuni mari ca să îl convingă pe Oleg Postolachi, tatăl lui Virgiliu Postolachi, să nu accepte până la urmă oferta de la FRF pentru naturalizare și să nu joace pentru naționalele țării noastre. Contactat în Franța, părintele fotbalistului celor de la PSG ne-a vorbit despre probleme apărute între timp cu naturalizarea fiului său. ”Vă spun sincer că sunt un pic deranjat de situața actuală și nu înțeleg de ce nu am fost chemați nici până acum la București să depunem jurământul, deși am fost anunțați că actele pentru redobândirea cetățeniei române ne-au fost acceptate. Dacă băiatul meu mai vrea să joace pentru România? La această întrebare vă rog să îmi permiteți să nu vă mai răspund deoarece nici până acum nu am primit pașaportul.

În ultimul timp Virgil a tot primit convocări de la Federația din Moldova, dar am zis totuși să nu le onorăm. Însă nu știm cât timp vom mai face lucrul ăsta dacă nu primim mai repede de la București invitația pentru depunerea jurământului”, a spus Oleg Postolachi pentru FANATIK.RO.

Mihai Stochiță pe vremea în care era antrenorul Stelei
Mihai Stoichiță pe vremea în care era antrenorul Stelei, actuala FCSB din Liga 1 Betano

“Știm că cei din Moldova fac presiuni pe tatăl lui Virgiliu Postolachi”

Contactat de către FANATIK.RO pentru a discuta despre naturalizarea lui Virgiliu Postolachi, Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, ne-a vorbit despre problemele care au apărut între timp. ”Îți dai seama că dacă ar fi fost după noi, atunci l-am fi convocat deja pe Virgil până acum. Dar ce a depins de noi să știți că am făcut. Însă acum totul depinde de autoritățile din România, iar legea e lege pentru toată lumea. Am înțeles că ei doresc redobândirea cetățeniei române pentru toți membrii familiei lor, iar acest lucru îngreunează un pic procedurile. Nu cunosc nici eu prea multe detalii ca să vă dau. Dar cu cât totul durează mai mult, atunci cu atât vom avea noi probleme mai mari.

Știm, dar mai bine spus eram convinși că se vor face presiuni din Republica Moldova pe tatăl lui Virgiliu Postolachi. Și așa s-a întâmplat. Noi sperăm totuși că tatăl lui Virgiliu Postolachi o să reziste tuturor presiunilor, iar băiatul lui o să depună cât mai repede jurământul ca totul să fie ok pentru noi. Însă noi cei din FRF trebuie doar să așteptăm, deoarece nu prea avem ce să mai facem. Tot ce a depins de noi vă mai repet încă o dată că am făcut. Acum trebuie doar să așteptăm”, a spus Stoichiță.