Virgiliu Postolachi putea fi român din 2016. Ce gafă a făcut FRF!

EXCLUSIV FANATIK
Daniel Vlad   
în FRF
28/09/2018, 14:06
Virgiliu Postolachi putea fi român din 2016. Ce gafă a făcut FRF! EXCLUSIV FANATIK
Virgiliu Postolachi în timpul unui antrenament

Virgiliu Postolachi putea fi român din 2016. Fotbalistul lui PSG a depus jurământul pentru obţinerea cetăţeniei române la Ambasda ţării noastre de la Paris în cursul zilei de marţi.

Virgiliu Postolachi a devenit cetăţean român după ce în cursul zilei de marţi fotbalistul lui PSG s-a prezentat la ambasada ţării noastre de la Paris pentru a depune jurământul. Însă FANATIK.RO a aflat că lucrul respectiv s-ar fi putut întâmpla încă din 2016 dacă oficialii FRF erau mult mai vigilenţi.

Tatăl lui Virgiliu Potolachi a dorit obţinerea cetăţeniei române încă din 2016

Ce s-a întămplat atunci? FANATIK.RO a aflat că Oleg Postolachi, tatăl lui Virgil Postolachi, a lucrat ca voluntar din partea organizatorilor la Campionatul European din Franţa. La vremea respectivă acesta a fost delegat să se ocupe de naţionala României, iar încă de atunci el le-a spus oficialilor FRF că are un fiu care la 16 ani se află la juniorii lui PSG. Însă şefii fotbalului românesc nu au l-au băgat în seamă pe părintele lui Virgiliu Postolachi deoarece  au considerat că spusele acestuia nu nici o importanţă.

Virgiliu Postolachi în ambasada României de la Paris
Virgiliu Postolachi în ambasada României de la Paris după depunerea jurământului

Însă peste un an informaţiile despre situaţia lui Virgiliu Postolachi au ajuns şi la urechile fostului mare internaţional Gheorghiţă Geolgău. Astfel că, după ce s-a documentat foarte bine şi strâns informaţii în stânga şi în dreapta actualul oficial al FRF a cerut acceptul conducerii şi a plecat la Paris să îl urmărească live pe tînărul jucător. Însă din start avea în cap să discute cu tatăl acestuia posibilitatea naturalizării. Însă ulterior a aflat că lucrurile se pot rezolva mai repede, deoarece familia lui Postolachi cerea practic redobândirea cetăţeniei române.

Federaţia din Republica Moldova a făcut presiuni pe Oleg Postolachi

Însă, în tot această perioadă, după ce au aflat despre demersurile pe care oficialii FRF le-au făcut în legătură cu naturalizarea lui Postolachi, şefii Federaţiei din Republica Moldova l-au tot presat pe tatăl lui Virgiliu Postolachi să nu accepte propunerea venită de la Bucureşti.

Mai mult aceştia îi tot trimiteau tănărului jucător telegrame de convocări peste convocări la naţionala de seniori a Moldovei, însă tânăriul jucător le-a refuzat, deoarece a cosiderat că dacă va evolua pentru România, atunci şansele ale să joace la un nivel mai ridicat sunt mult mai mari.

Virgiliu Postolachi în timpul depunerii jurpmîntului pentru obținerea cetăţeniei române

 

 

Închide ×