Fotbal intern

Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. “Nu ştiam că nu e român!”

31.07.2018 | 12:06
Virgiliu Postolachi vrea sa joace pentru Romania Nu stiam ca nu e roman

Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. Directorul departamentului de scouting din cadrul FRF, fostul mare atacant al Craiovei “Maxima” Gheorghiţă Geolgău, a fost omul care s-a deplasat la Paris şi a discutat cu fotbalistul lui PSG în vârstă de 18 ani, dar şi cu tatăl acestuia, posibilitatea de a fi naturalizat pentru a putea să joace pentru loturile naţionale ale României.

FANATIK. RO a scris în cursul zilei de luni despre demersurile pe care oficialii FRF le-au făcut pentru naturalizarea fotbalistului clubului PSG, Virgiliu Postolachi, 18 ani, din Republica Moldova.Tânărul jucător a evoluat pentru echipa de seniori a celor de la PSG în meciul amical cu Atletico Madrid şi a înscris golul victoriei francezilor, scor 3-2.

Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. “Nu ştiam că nu e român!”

FANATIK.RO a luat legătura cu oficialii Federaţiei României de Fotbal, cei care ne-au vorbit despre demersurile pe care le-au făcut pentru convingerea fotbalistului din Republica Moldova de a obţine cetăţenia română pentru a putea să joace pentru loturile naţionale ale FRF-ului. Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al forului condus de Răzvan Burleanu, ne-a declarat de unde şi cum au pornit discuţiile pentru naturalizarea lui Virgiliu Postolachi. “Noi îl avem în faşă pe acest jucător de peste un an şi jumătate, iar artizanul acestor demersuri, dar şi omul care l-a descoperit este directorul departamentului nostru de scouting din FRF, Gheorghiţă Geolgău. Omul ăsta şi-a făcut treaba ca la carte.

El ne-a vorbit pentru prima dată despre acest jucător şi este corect să luaţi legătura cu el şi să vă dea el mai multe detalii. Eu pot să vă spun că avem încredere deplină în Geolgău şi mergem pe mâna lui. El s-a deplasat la Paris şi l-a urmărit live pe acest jucător. Este un atacant foarte bun. Are 1.88 metri şi calităţi foarte bune”, a spus Stoichiţă.

Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. Atacantul în vârstă de 18 se află la antrenamentele lui PSG
Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. Atacantul în vârstă de 18 se află la antrenamentele lui PSG

Virgiliu Postolachi doreşte să joace pentru România. Ce demersuri s-au făcut

Contactat de către FANATIK.RO, Gheorghiţă Geolgău, fostul mare internaţional, ne-a vorbit despre Virgiliu Postolachi şi ne-a oferit detalii legate despre acest fotbalist. “Departamentul nostru de scouting are date pentru aproximativ 2.500 de jucători români care evoluează în străinătate. Însă, la început, ca să fiu foarte sincer, noi nu am ştiut că Postolachi nu este român. Ulterior am aflat că este din Republica Moldova şi am decis să îi propunem naturalizarea după ce l-am monitorizat cu mare atenţie. În septembrie 2017 m-am deplasat la Paris, aflasem că el o să joace în meciul Youth League dintre PSG şi Anderlecht, iar cu o seară înainte am discutat cu tatăl său şi cu băiatul. Am discutat chiar şi cu şeful centrului de copii şi juniori de la PSG. Pe tatăl lui Virgiliu l-am informat despre intenţia FRF, iar el a fost de acord. Bine, monitorizarea noastră faţă de evoluţiile lui Virgiliu a continuat în permanenţă.

După ce i-am convins să accepte naturalizarea, Virgiliu şi tatăl său au venit la Bucureşti prin aprilie 2017 şi au făcut la Ministerul de Externe demersurile pentru obţinerea cetăţeniei române. El are un avantaj că bunicii săi au avut paşaport românesc, iar acest lucru contează foarte mult, deoarece birocraţia pentru obţinerea cetăţeniei nu o să dureze aşa de mult. Sperăm că până în septembrie Virgiliu va obţine cetăţenia română, deoarece vrem să îl folosim pe acest jucător în preliminariile naţionalei U 19. Dar datorită valorii sale Postolachi poate să fie selecţionat şi la alte loturi naţionale. Telul noastru este ca, într-o zi, Postolachi să ajungă la naţionala mare a României. La PSG el este coleg de generaţie, dar şi prieten foarte bun cu băiatul lui George Weah. Pentru noi Virgiliu a refuzat deja de trei ori convocările la naţionala mare a Moldovei”, a spus Geolgău.

Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. Fostul mare internaţional este omul care l-a monitorizat pe atacantul lui PSG
Virgiliu Postolachi vrea să joace pentru România. Fostul mare internaţional este omul care l-a monitorizat pe atacantul lui PSG