Life

Virusul care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi. Alertă pentru toți utilizatorii Microsoft

Există un virus care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi. Descoperirea a fost făcută recent, iar vizați sunt utilizatorii Microsoft.
25.06.2024 | 08:52
Virusul care poate intra in calculator prin reteaua WiFi Alerta pentru toti utilizatorii Microsoft
Virusul care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Virusul care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi există într-adevăr. De altfel chiar cei de la Microsoft s-au mobilizat și au lansat o actualizare importantă care poate fi eficientă în acest sens.

Virusul care poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi

Alertă în rândul utilizatorilor Microsoft. S-ar părea că există un virus care poate ajunge în calculator. În acest sens, Microsoft a lansat o actualizare importantă și le recomandă tuturor să o instaleze.

ADVERTISEMENT

Toți cei care își verifică în mod regulat e-mailurile, conturile de social media sau internetul folosind o rețea Wi-Fi publică sunt vizați. Au fost descoperite o serie de erori care le permit hackerilor accesul în dispozitiv.

Practic aceștia pot intra în calculatorul cuiva, dacă utilizatorul se conectează la rețelele Wi-Fi din cafenele, aeroporturi, biblioteci, hoteluri, dar și alte spații publice. Aceste rețele s-ar părea că nu sunt securizate, arată Mirror.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a evita situația în care virusul poate intra în calculator prin rețeaua Wi-Fi, e nevoie de măsuri. Actualizarea, care poartă numele CVE-2024-30078, este disponibilă acum atât pentru dispozitivele cu Windows 10, cât și pentru cele cu Windows 11.

Recomandarea Microsoft

Reprezentanții gigantului spun că aceasta îi va împiedica pe hackeri să intre în dispozitiv. Totodată, utilizatorii nu trebuie să își mai facă griji, chiar dacă ajung să folosească rețelele din spațiile publice.

ADVERTISEMENT

„Un atacator neautentificat ar putea trimite un pachet de rețea malițios către un sistem adiacent care utilizează un adaptor de rețea Wi-Fi. Asta ar putea permite executarea de cod de la distanță”, a confirmat Microsoft în notele sale de lansare.

În același timp, compania le mai recomandă celor care obișnuiesc să utilizeze o rețea Wi-Fi publică să investească într-un VPN. Acesta înseamnă practic o rețea virtuală privată, pe bază de abonament.

ADVERTISEMENT

În acest mod, orice dispozitiv este în siguranță. De asemenea, riscul ca hackerii să preia accesul la datele personale este unul destul de mic. Iar vând în vedere faptul că numărul fraudelor s-a tot intensificat, e nevoie de măsuri în acest sens.

ADVERTISEMENT