News

Virusul Marburg ar fi ajuns în Europa. Nu există vaccin sau tratament aprobat pentru această boală

Virusul Marburg ar fi ajuns în Europa, fiind vorba de o boală complicată pentru care nu există tratament sau vaccin în prezent.
25.02.2023 | 12:22
Virusul Marburg ar fi ajuns in Europa Nu exista vaccin sau tratament aprobat pentru aceasta boala
Febra Marburg a ajuns în Europa
ADVERTISEMENT

Spania e prima țară care a anunțat oficial că a detectat primul caz suspectat de febră hemoragică Marburg, boală infecțioasă mortală care a determinat autoritățile din Guineea Ecuatorială să carantineze peste 200 de oameni.

Virusul Marburg ar fi ajuns în Europa

Cazul a fost detectat în Valencia și e vorba de un bărbat în vârstă de 34 de ani care s-a întors recent din Guineea Ecuatorială. Bărbatul a fost transferat imediat la un spital privat în zona de izolare a spitalului La Fe din Valencia. Așadar, autoritățile așteaptă rezultatul analizelor pentru a vorbi oficial despre primul caz de infectare cu virusul Marburg, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Virusul Marburg are o mortalitate de până la 88% și nu există vaccinuri sau tratamente împotriva bolii. Potrivit guvernului American, boala provocată de virusul Marburg (MVD) este în fapt o febră hemoragică rară, dar severă, care afectează atât oamenii, cât și primatele non-umane.

MVD este cauzată de virusul Marburg, un virus ARN zoonotic (sau transmis de animale) unic genetic din familia filovirusurilor. Cele șase specii de virus Ebola sunt singurii cunoscuți din familia filovirusurilor.

ADVERTISEMENT

Virusul Marburg a fost recunoscut pentru prima dată în 1967, când au apărut focare de febră hemoragică simultan în laboratoarele din Marburg și Frankfurt, Germania și din Belgrad, Iugoslavia (acum Serbia). 31 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, inițial lucrători de laborator, urmați de personalul medical și membri ai familiei.

Atunci au fost raportate șapte decese. Primii oameni infectați au fost expuși la maimuțe verzi africane importate din Uganda sau la țesuturile acestora în timpul cercetărilor. Un caz suplimentar a fost diagnosticat retrospectiv.

ADVERTISEMENT

Gazda rezervor a virusului Marburg este liliacul african de fructe, Rousettus aegyptiacus. Liliecii de fructe infectați cu virusul Marburg nu prezintă semne evidente de boală. Primatele (inclusiv oamenii) se pot infecta cu virusul Marburg și pot dezvolta boli grave cu mortalitate ridicată.

Cu toate acestea, specialiștii transmit că sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă și alte specii pot găzdui virusul. Simptomele cele mai frecvente ale bolii includ febră, stare de oboseală accentuată, vomă cu sânge şi diaree.

ADVERTISEMENT

Guineea Ecuatorială a carantinat peste 200 de oameni în 13 februarie în Kie-Ntem, fiind raportate deja 9 decese. Totodată, autoritățile din Camerun au transmis că au detectat două cazuri de febră Marburg în Olamze, o comună situată pe frontiera cu Guineea Ecuatorială.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”