Sport

Virusul retrogradării a intrat în „Groapă”: Dinamo a căzut înainte de ultimul meci!

Dinamo 2 a retrogradat în Liga 4 cu o etapă înainte de finalul sezonului și cu doar câteva zile înainte ca echipa mare să își joace ultima șansă de a rămâne în primul eșalon.
23.05.2022 | 23:18
Virusul retrogradarii a intrat in Groapa Dinamo a cazut inainte de ultimul meci
Sorin Colceag a fost pe banca primei echipe la partida cu Universitatea Craiova, scor 0-5. Practic, poate bifa două retrogradări cu Dinamo într-un sezon. Sursă foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Este anotimpul retrogradărilor în Ștefan cel Mare. Dinamo a pierdut sâmbătă la Cluj, scor 0-2, împotriva celor de la “U”, și are nevoie de o minune pentru a evita dezastrul. Ar fi pentru prima dată în istoria când “roș-albii” merg în eșalonul secund.

Dinamo 2 a pierdut cu Flacăra Moreni, scor 1-4, și nu mai are nicio șansă să evite retrogradarea în Liga 4. Indiferent de rezultatele ultimei runde

O minune care pentru Dinamo 2 nu a mai venit. În etapa din weekend, micii “căței” au cedat în fața celor de la Flacăra Moreni, scor 1-4. A fost rezultatul care a consemnat o retrogradare rușinoasă a formației care, în multe rânduri, a primit “plombe” de la prima echipă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Sorin Colceag, care a fost interimar la prima echipă o perioadă, a avut la dispoziție în Liga 3 mai mulți jucători care nu prindeau lotul de 20 de la prima echipa, in Liga 1. Cum ar fi portarul Fara, Ehmann, Celar, Magureanu, Bani, Mihaiu, Giafer, Borcea sau Amzar, oameni care ar fi trebuit să asigure un loc în prima jumătate a clasamentului pentru Dinamo 2.

Dinamo 2 terminase sezonul regulat pe locul 8, cu 18 puncte, patru mai multe decât Academica Clinceni 2. În condițiile în care ilfovenii au intrat în colaps și cu prima echipă, iar mulți dintre jucătorii de la Liga 3 au mers să joace la Liga 1, era de așteptat ca Dinamo 2 să nu aibă griji cu retrogradarea.

ADVERTISEMENT

Sorin Colceag, antrenorul cu care a retrogradat Dinamo 2, are licență PRO și a fost interimar la prima echipă în acest sezon. Are două meciuri, ambele pierdute

Totuși, echipa lui Sorin Colceag a făcut doar patru puncte din cele 9 etape de play-out disputate până acum și a ajuns la 4 puncte sub Academica Clinceni 2. Cu doar o etapă rămasă de disputat, ceea ce înseamnă că Dinamo 2 va retrograda în Liga 4, alături de FC Argeș 2. Indiferent de rezultatele din ultima etapă, în care “câinii” joacă împotriva piteștenilor.

Clasament play-out Liga 3, Seria 4, după 9 partide. Sursă foto: Flashscore.ro

Sorin Colceag, antrenor care deține licența PRO, a stat în acest sezon pe banca primei echipe la două etape, după despărțirea de Dario Bonetti și înainte de numirea lui Mircea Rednic. A bifat două înfrângeri, 1-2 pe propriul teren cu FC Botoșani și 0-5 în deplasare pe terenul Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea avea și cu prima echipă soarta satelitului. Duminică, de la ora 21:00, va încerca să întoarcă rezultatul din partida tur cu U Cluj, cedată clar, scor 0-2. Peste 3000 de bilete s-au vândut deja în primele ore de la punerea lor în vânzare, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.