News

Virusul West Nile face noi victime. Primul caz din acest sezon a fost confirmat la un bărbat din județul Prahova

21.06.2020 | 12:33
Virusul West Nile face noi victime Primul caz din acest sezon a fost confirmat la un barbat din judetul Prahova
ADVERTISEMENT

Primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat din județul Prahova. Se pare că, acesta ar fi locuit mai multe săptămâni în comuna Beceni din Buzău.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, bărbatul are 66 de ani, este originar din Prahova, dar a locuit mai multe săptămâni în județul Buzău, înainte de a fi infectat cu virusul West Nile. 

Este primul caz de infectare cu West Nile din acest sezon cald în județul Buzău, dar și din zonele învecinate. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul a fost mușcat de țânțar, dezvoltând, astfel, acest virus.

ADVERTISEMENT

Primul caz de infectare cu West Nile, confirmat în Prahova

Potrivit medicului Carmen Scantei, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău, bărbatul infectat cu virusul West Nile a locuit la Beceni în perioada 16 mai-1 iunie, unde a fost mușcat de tânțar și a dezvoltat, ulterior, meningită cu virus West Nile.

Cazul a fost făcut viral imediat, fiind postat și pe pagina de Facebook a Primariei Beceni. În urma infecției, primarul comunei, Laurențiu Constantin, a dispus dezinsecția în zona casei de vacanță a a bărbatului confirmat cu virusul West Nile, dar și în împrejurimi, unde sunt mai multe zone cu apă, care atrag țânțarii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost tratat înte-un spital din Prahova. În sezonul 2019, în perioada 03.06.2019-27.11.2019, au fost înregistrate 66 cazuri de infecție cu virusul West Nile.

Anul trecut s-au înregistrat 8 decese

Anul trecut s-au înregistrat și opt decese: Călărași -un caz, Constanța – un caz, București, unul, Buzău, unul, Iași, Olt, Teleorman și Vrancea, câte unul.

ADVERTISEMENT

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală oamenilor, chiar dacă 80% dintre persoanele infectate sunt asimptomatice. Acest virus se transmise în special prin înțepăturile țânțarilor infectați.

Din păcate, nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virusul West Nile. Acesta este mult mai răspândit în Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și Asia de Vest.

ADVERTISEMENT